Nieuws

in Gezondheidshuis Stadshagen op 26, 27 en 28 november 2019

Elk jaar in november organiseert Apotheek Gezondheidshuis gratis bloedsuikertestdagen. In deze periode rond de Wereld Diabetes Dag is er extra aandacht voor diabetes.

Diabetes is een ander woord voor suikerziekte: er zit dan teveel suiker (glucose) in het bloed. Lange tijd te hoge bloedsuikers geeft schade aan uw hart, ogen, nieren en voeten. De eerste stap in de behandeling is gezond leven, door goede voeding, voldoende beweging en een gezond gewicht. Gezond leven is ook belangrijk in het voorkómen van diabetes.

Iedereen kan diabetes krijgen, maar mensen die ouder zijn dan 45 jaar hebben een groter risico. Ook mensen met een te grote buikomvang hebben een groter risico op diabetes. En mensen van Turkse, Marokkaanse en vooral Hindoestaanse afkomst.

Het testen van de bloedsuiker gebeurt door middel van een vingerprik. Binnen enkele seconden is de uitslag bekend. Is uw bloedsuiker verhoogd én zijn er andere factoren die het risico op diabetes verhogen, dan is één van de praktijkverpleegkundigen van de huisartsenpraktijk van het Gezondheidshuis beschikbaar voor vragen en verder onderzoek.

Bent u benieuwd naar uw bloedsuikerwaarde en/of heeft u vragen over diabetes en de behandeling ervan? Dan bent u van harte welkom op

dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 november ‘s ochtends  van 9.00 - 13.00 uur

in de spreekkamer van Apotheek Gezondheidshuis aan de Werkerlaan 158 in Stadshagen, Zwolle.

bloedsuiker prikdagen apo

RECENT NIEUWS