Nieuws

Met het mooie weer van de afgelopen weken neemt het aantal mensen wat last heeft van hooikoorts ook flink toe. Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. De klachten zijn: een jeukende, verstopte of een loopneus, waardoor u veel niest. Jeukende, tranende of brandende ogen. Een droge en branderig keel, waarbij u moet hoesten. Hooikoorts is vervelend, maar het kan geen kwaad.

Het moment waarop u last krijgt van hooikoorts is afhankelijk van de bloeiperiode van de bloeiende grassen, planten of bomen waar u allergisch voor bent. Sommige mensen hebben het hele seizoen (februari-september) last van hooikoorts, anderen af en toe een dagje. Het stuifmeel verspreidt zich in de lucht, vooral op zonnige, winderige dagen.

Zoals bij ieder persoon de klachten verschillen zo zijn er ook verschillende methodes die u kunnen helpen uw klachten te verminderen. De een kan gebaat zijn bij een enkel anti-allergie tabletje (anti-histaminica) de ander heeft een combinatie nodig met oogdruppels en neusspray. Kiest u liever voor een behandeling zonder medicatie dan behoort Medical Taping tot de mogelijkheden. Het prikkelt de huid en beinvloedt de weefselstructuren van delen van het ruggenmerg. Uit onderzoek blijkt dit een effectieve methode te zijn. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij de fysiotherapie.

Voor meer informatie kunt u gebruik maken van de website thuisarts.nl en natuurlijk altijd contact opnemen met een van de doktersassistentes of assistente fysiotherapie.

Medical Taping

Medical Taping is een methode die voor veel verlichting kan zorgen bij hooikoortspatiënten. Het prikkelt de huid extern en beïnvloedt de weefselstructuren van delen van het ruggenmerg. CureTape bevat geen medicinale toevoegingen, maar blijkt uit onderzoeken zeer effectief bij hooikoortsklachten.

Uit de eerste onderzoeken blijkt dat bij 84% van de deelnemers er sprake was van vermindering van klachten. Denk hierbij aan niesbuien, loopneus, jeukende en rode ogen, benauwdheid etc.

Binnen Fysiotherapie Gezondheidshuis passen wij deze tapemethode al een aantal jaren met succes toe.

Bel 038 – 426 83 05 of mail fysiotherapie@gezondheidshuis.nu en wij plannen per direct een afspraak met u.

Kijk voor meer informatie op:
fysiotape-hooikoorts

hooikoorts1hooikoorts1

RECENT NIEUWS