De griepvaccinaties worden dit jaar gegeven op dinsdag 15 november tussen 15.00 en 19.00 uur.

De uitnodiging hiervoor kunt u in week 43 verwachten. Mocht u echt niet in de gelegenheid zijn om deze dag te komen, wilt u zich dan aanmelden voor onze inhaalmiddag? Deze wordt gehouden op donderdag 24 november tussen 15.00 - 17.00 uur.

Als u een indicatie heeft voor de griepprik ontvangt u een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik. De griepprik krijgt u gratis op dinsdag 15 november. U kunt op deze datum en tijd de griepprik komen halen.

Eerste letter achternaam Voorkeurstijd
A t/m F  15.00-16.00
G t/m M 16.00-17.00
N t/m T 17.00-18.00
U t/m Z 18.00-19.00

 
Als u verhinderd bent op deze dag, is er op donderdag 24 november een tweede mogelijkheid om de griepprik te krijgen, tussen 15.00 -17.00 uur.

  • Neem uw uitnodigings brief mee naar de afspraak.
  • U krijgt de griepprik in uw bovenarm. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.

Wat doet de griepprik?

  • De griepprik is de beste bescherming tegen griep. De griepprik zorgt ervoor dat uw lichaam afweerstoffen tegen griepvirussen maakt. Dit duurt ongeveer 2 weken.

Wanneer belt u met de praktijk?

  • Bij 1 of meer van deze klachten op de dag dat u de griepprik krijgt: verkoudheid, hoesten, keelpijn, temperatuur boven 37,5 graden of bij een positieve coronatest. Maak een nieuwe afspraak.
  • Als eerder gebleken is dat u allergisch bent voor het eiwit van kippeneieren of voor de antibiotica neomycine of gentamicine. Dit komt weinig voor.

Zijn er bijwerkingen?

  • Uw arm kan na de griepprik 1 of 2 dagen pijn doen. De prikplek kan rood en dik zijn.
  • U kunt zich na de griepprik een paar dagen minder goed voelen. Dit is geen griep. Uw lichaam bouwt juist afweer op tegen griep.

Griepprik en prik tegen corona

Als u ook een afspraak heeft voor de prik tegen corona, is het veilig om de griepprik en de prik tegen corona tegelijk te krijgen.

Wilt u meer weten?

Uw huisarts