Menu tonen

diabetes challenge

Jaarlijks organiseert het Gezondheidshuis de Diabetes Challenge, samen met fysiotherapie praktijk De Dobbe in de Aa-landen.

De Diabetes Challenge is een onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Bas van de Goor is een oud-topsporter (volleybal) met diabetes type I. Hij heeft ervaren wat het gunstige effect van sport en bewegen is op een leven met diabetes. De missie van de BvdGF is om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. U hoeft geen topsporter te zijn om aan de Diabetes Challenge mee te doen, ook eenvoudig wandelen kan een groot effect hebben op uw gezondheid.

De Stadshagen/Aa-landen Diabetes Challenge is een traject van vier maanden waarin de deelnemers onder begeleiding een wandelprogramma volgen. In deze vier maanden organiseren wij wekelijks een wandeling met verschillende afstanden. Van te voren zal er een testloop plaatsvinden om te bepalen op welk niveau en met welke afstand u start. Het einddoel is om samen eind augustus de Zwolse Wandelvierdaagse te lopen. Een ander doel is dat u door deze ervaring ook na de wandelvierdaagse door gaat met bewegen, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een wandelgroep of een andere activiteit op het gebied van bewegen.

Wanneer u geïnteresseerd bent en meer informatie wilt kunt u contact opnemen met het Gezondheidshuis 038 426 82 00.