Nieuws

Heb jij zin in een leuke nieuwe uitdaging?
Voor onze twee huisartsenpraktijken zijn wij op zoek naar een enthousiaste doktersassistente. 

Klik hier voor de vacature.

Neem jij contact met ons op?
Wil je meer weten? Stuur dan een mail naar Wilma Dutij, coördinerend doktersassistente praktijk Werkeren: w.dutij@gezondheidshuis.nu

Direct solliciteren? Stuur dan jouw sollicitatie naar Saskia Verdurmen, HR adviseur: s.verdurmen@gezondheidshuis.nu

In verband met werkzaamheden aan de toegangsdeur van de hoofdingang ( Werkerlaan 154 – 156) is het Gezondheidshuis vanaf maandag 26 september gedurende ruim 2 weken uitsluitend toegankelijk via de ingang Apotheek ( Werkerlaan 158). Inpandig zal de route naar huisartsenpraktijk de Verbinding (die in die periode uitsluitend via de eerste verdieping bereikbaar is), duidelijk met borden worden aangegeven. Vanwege de werkzaamheden is er mogelijk ook sprake van enige geluidsoverlast, waarvoor bij voorbaat onze excuses.

Met vriendelijke groet,

Dr. Ruurd Jan Roorda MBA, Directeur

Help jij als praktijkmanager mee te bouwen aan een vitaal Gezondheidshuis in een vitale omgeving?

Kijk snel naar onze interessante vacature!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Ruurd Jan Roorda, de directeur.
Sollicitaties kunnen eveneens gericht worden aan Ruurd Jan: r.j.roorda@gezondheidshuis.nu
De sluitingsdatum is donderdag 22 september. Op donderdagochtend 6 oktober vinden de eerste
selectiegesprekken plaats. Een eventuele tweede gesprek vindt plaats op dinsdagmiddag 11 oktober.

Gezondheidshuis Stadshagen hecht veel waarde aan goede communicatie met alle bewoners in de wijk. Om te inventariseren wat u belangrijk vindt, hebben we een vragenlijst opgesteld. Het invullen van deze vragenlijst vraagt ongeveer 5 minuten van uw tijd.

Alvast vriendelijk bedankt voor de te nemen moeite. 

Scan de QR code of klik naar de link.

qrcode

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste huisarts die geïnteresseerd is in een vaste werkplek voor drie tot vier dagen per week.

Klik hier voor de vacature. 

Ben jij die betrokken, enthousiaste huisarts die het leuk vindt om een langere periode met ons mee
te werken in deze levendige wijk, dan komen we heel graag met je in contact.

Heb je nog vragen? Die beantwoorden we graag.
Inhoud: Frank Oldenhof: f.oldenhof@gezondheidshuis.nu , Edward Knol: e.knol@gezondheidshuis.nu
Procedure: Marije Kamphuis, m.kamphuis@gezondheidshuis.nu

Cliëntenraad Gezondheidshuis Stadshagen
Sinds de zomer van 2021 heeft het Gezondheidshuis Stadshagen een cliëntenraad. Dat is een soort ‘adviesraad’ die bestaat uit vijf cliënten van het Gezondheidshuis. Als cliëntenraad zetten we ons in voor de belangen van de patiënten van het Gezondheidshuis en de gezondheid in Stadshagen. We denken mee over nieuwe ontwikkelingen. En we brengen signalen die we krijgen onder de aandacht van het Gezondheidshuis.

Invloed
Als cliëntenraad hebben we invloed op het (nieuwe) beleid. Wettelijk is vastgelegd dat bepaalde plannen en besluiten eerst worden besproken met de cliëntenraad. De cliëntenraad moet daar dan over adviseren of ermee instemmen, voordat een besluit wordt uitgevoerd. We zullen voorstellen steeds kritisch bespreken. De belangen van de patiënten staan daarbij centraal.

Wat doet de cliëntenraad?
Het is belangrijk dat een patiënt goede zorg krijgt. Ook moet een patiënt zich zo veel mogelijk op zijn gemak en gehoord voelen. Daarom horen we ook graag van u hoe u de zorg ervaart. Bijvoorbeeld: Bent u vriendelijk te woord gestaan? Voelt u zich begrepen en bediend?  Kreeg u duidelijke informatie van de dokter of de fysiotherapeut? Is de bewegwijzering duidelijk?

Wat doet de cliëntenraad niet?
De cliëntenraad is er voor het gemeenschappelijke belang van alle cliënten. Het gaat dus niet om de situatie van één patiënt. Heeft u een persoonlijke klacht? Dan kunt u daarvoor de klachtenprocedure volgen die u ook op deze website kunt vinden.

Contact en reacties
Om onze rol goed te kunnen vervullen, vinden we het heel belangrijk om te weten hoe u de zorg van het Gezondheidshuis ervaart. Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons een e-mail sturen met uw reactie en ideeën. Uw naam en contactgegevens zijn alleen nodig als u een reactie wilt ontvangen. U kunt ons per email bereiken via clientenraad@gezondheidshuis.nu.


Wie zijn wij?
De cliëntenraad van het Gezondheidshuis bestaat uit vijf onafhankelijke cliënten die in Stadshagen wonen: soms kort, soms al heel lang. Niemand van ons werkt dus bij het Gezondheidshuis. De cliëntenraad bestaat op dit moment uit de volgende leden:

Albertine Sjollema (voorzitter)
Madelijn van Tilborg (secretaris)
Anja de Vries
Nathalie van de Pol
Gerbert Hebbink

Zie voor meer informatie onder Inschrijven

In 4 illustraties is kort en bondig samen gevat wat het Gezondheidshuis Stadshagen in 2020 aan heeft gewerkt, welke resultaten zijn behaald en welke plannen er zijn voor 2021

Samenwerking jpeg

 

Resultaten web jpeg

 

Cijfers jpeg

 

Plannen jpeg

 

 

Huisartsen van de Verbinding staan voor goede zorg. Samen met u werken we aan uw vitaliteit en gezondheid.

Huisartsen leveren deze zorg in samenwerking met andere zorgverleners. Wij doen dat aan de hand van de nieuwste inzichten en standaarden en laten ons daar jaarlijks op toetsen

De afgelopen 3 maanden hebben we te maken gekregen met het vertrek van enkele collega-huisartsen, waaronder dr. Gerritsen per 1 augustus 2021. Het levert een situatie op waar we niet tevreden mee zijn. Een essentieel onderdeel van onze zorg is dat onze patiënten een ‘eigen’ huisarts hebben. Op dit moment zijn dr. Knol, dr. Biewenga en dr. Witteveen de vaste huisartsen voor de Verbinding en per 1 september komt dr. Wietmarschen ons versterken. Er wordt gezocht naar 2 nieuwe huisartsen die zich aan onze praktijk verbinden om de doelstelling ‘elke patiënt een vaste huisarts’ te bereiken. Ter overbrugging wordt de huisartsenpraktijk de komende maanden anders georganiseerd. Wij werken tijdelijk met meerdere waarnemers.

Indien mogelijk zullen wij u bij uw eigen huisarts inplannen voor een doktersafspraak. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan bieden wij u een ‘afspraak’ bij een van de waarnemers. De waarnemers zijn ervaren huisartsen. Om goede zorg te kunnen verlenen hebben zij inzage in uw dossier. Zij sluiten aan bij reeds bestaand beleid of maken samen met u nieuw beleid rondom uw gezondheid. Er worden tijdelijk geen nieuwe patiënten ingeschreven bij de huisartsen.

Contact
Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar via 038-4262402

Belangrijk bericht over vaccinatie tegen het coronavirus
Vanwege de beperkte beschikbaarheid van vaccins tegen het covid-virus is er in Nederland gekozen voor een landelijk vaccinatiebeleid. Dit betekent dat uw huisarts geen invloed heeft op de levering van de vaccins en de volgorde van vaccinatie. Er wordt gestart met het vaccineren van de groepen met het hoogste risico. Deze groepen zijn bepaald door het RIVM. Als u aan de beurt bent, ontvangt u een oproep voor vaccinatie via uw huisarts of via de GGD.

Momenteel worden de huisartsenpraktijken overspoeld met telefoontjes over de volgorde van vaccineren en met persoonlijke vragen van patiënten over wanneer zij aan de beurt zijn. Uw huisarts heeft geen invloed op de volgorde van het vaccineren en kan deze vragen niet beantwoorden. Heeft u vragen over het vaccinatieproces, kijk dan op de website van de rijksoverheid.

 

Coronavaccinatie bij gebruik van bloedverdunners:

Het gebruik van de bloedverdunners niet staken.

Afhankelijk van de soort bloedverdunner zijn er instructies voor gebruik voorafgaande aan de coronavaccinatie.

Gebruikt u:

– Rivaroxaban (xarelto) of Edoxaban (Lixiana): Bij voorkeur 12 uur na inname kan de vaccinatie gegeven worden. Als dit onmogelijk is, dan zo lang mogelijk na inname van uw medicatie vaccineren; daarna goed afdrukken.

– Apixaban (Eliquis) of Dabigatran (Pradaxa): dan is vaccinatie mogelijk  4 uur na inname van deze medicatie.

– Carbasalaatcalcium(Ascal), Acetylsalicylzuur (Aspro, Apirine, Alka-Seltzer), Dipyridamol (Persantin), Clopidogrel (Grepid, Iscover, Plavix): geen belemmering in inname moment, wel graag na de vaccinatie 2 minuten goed afdrukken.

Gebruikt u medicatie van de trombosedienst zoals;

Acenocoumarol of Fenprocoumon (Marcoumar) dan geldt het volgende:

 • Als de INR stabiel is, kunt u gevaccineerd worden.
 • Bij een wisselende INR waarde kunt u gevaccineerd worden als de INR waarde onder de 3,5 is.

– Bij Heparine injectie, Nadroparine injectie, Fraxiparine injectie mag er een vaccin gegeven worden, wel na de vaccinatie 2 minuten goed afdrukken.

– Heeft u een aangeboren stollingsstoornis als: Hemofilie of Ziekte von Willebrand of een bekende trombopenie of trombopathie: dan graag overleg met de medisch specialist (internist) over opties met betrekking tot vaccinatie.

Vanaf 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in onder andere winkels, musea en theaters. Deze verplichting geldt niet als u vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunt dragen. Politie en boa’s kunnen u vragen aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor u geldt. U kunt in dat geval deze verklaring ontheffing mondkapjesplicht printen en invullen. Het is niet de bedoeling dat uw huisarts hiervoor een verklaring schrijft.

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om te blijven bewegen. Je lichaam en houding veranderen. Maar ook tijdens de bevalling en bij het herstel na de bevalling is het belangrijk fit te zijn.

We gaan actief, maar op een verantwoorde manier aan de slag tijdens de lessen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Het is een sportief uur met andere “mama’s to be” waarin ook tips en adviezen worden gedeeld en we de les gezamenlijk afsluiten met ontspanning of mindfulness oefeningen.

Locatie:
Gezondheidshuis Stadshagen
Werkerlaan 156
8043 LK Zwolle

Bij mooi weer trainen we buiten in het Twistvlietpark, achter het gebouw. Bij slecht weer trainen we in de oefenzaal van Fysiotherapie Gezondheidshuis. In kleine groepjes met verschillende oefeningen op een mat op de grond of op onze toestellen. Deze oefeningen zijn per persoon verschillend en afgestemd op je eigen niveau.

Anouk en Floor zijn beiden fysiotherapeut met kennis van het bekken en behandelen zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten.
Floor is bevoegd in het geven van yoga lessen.

Hopelijk tot snel!

Voor aanmelden of meer informatie, mail naar fysiotherapie@gezondheidshuis.nu of bel ons op 038-426 83 05. 

Floor Fit Zwanger

Vanaf maandag 31 augustus kunt u weer terecht in het Gezondheidshuis voor bloedafname door medewerkers van Isala, voor personen vanaf 8 jaar,

alleen op afspraak 

zie de website van Isala   locatie Gezondheidshuis postcode 8043 LK 

U maakt een afspraak voor bloedafname via mijnIsala en eventueel telefonisch via 038-4242377. 

Isala is aanwezig op maandag t/m donderdag van 08:00-10:30 uur. 
De wachtruimte in het Gezondheidshuis is tegenover de receptie, begane grond. 

 

 

Denkt u mogelijk met corona besmet te zijn lees dan eerst onderstaande informatie vóórdat u met de huisartspraktijk contact opneemt. Is contact nodig kom dan NIET naar de praktijk maar bel met de praktijkassistente.

Op de website 'moetiknaardedokter.nl' staat een zelftest voor patiënten. Door een aantal vragen te beantwoorden krijgt u meteen advies of u contact op moeten nemen met de huisartsenpraktijk. We volgen als huisartspraktijken Werkeren en De Verbinding de landelijke richtlijnen en afspraken vanuit het RIVM en GGD IJsselland.
Meer informatie over het coronavirus is te vinden op:
Thuisarts.nl  https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus 

Coronavirus in het kort

 • Het nieuwe coronavirus kan luchtwegklachten en mogelijk longontsteking geven.
 • Klachten zijn: koorts met daarbij hoesten of moeilijk ademhalen. 
 • Voorkom besmetting van virussen:
  • Was regelmatig uw handen.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Bel uw huisarts alléén wanneer u bovengenoemde zelftest hebt doorlopen en de informatie van thuisarts.nl of landelijk telefoonnummer RIVM heeft geraadpleegd. In veel gevallen blijkt contact met de praktijk dan niet meer nodig. Komt u uit op een advies om contact op te nemen met uw huisartspraktijk dan zijn we er vanzelfsprekend voor u. Afhankelijk van dag en tijdstip belt u dan het regulier nummer voor contact met huisartspraktijk of huisartsenpost.
 • Ga NIET naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Dan zou u andere mensen kunnen besmetten.

RECENT NIEUWS