Nieuws

Gezondheidshuis stadshagen

Gezondheidshuis Stadshagen is de aanbieder van wijkgerichte eerstelijnszorg in de Zwolse wijk Stadshagen. We bieden goede zorg dichtbij voor alle bewoners in de wijk. Je vindt al onze zorgaanbieders samen onder één dak: twee huisartsenpraktijken, fysiotherapeuten, overige zorgpartners en apotheek. Met elkaar werken we ruim 20 jaar samen aan zorg op hoog niveau.


Wij zoeken per 1 juni 2021 een nieuwe collega voor de functie van

Apotheekmedewerker

Als apotheekmedewerker ondersteun je apotheekprocessen op de achtergrond, zoals het verwerken van bestellingen, verzamelen, etiketteren en klaar zetten van geneesmiddelen, aanvullen van verpakkingsmaterialen, etc.

Je werkt 24-28 uur per week op drie vaste dagen in de week en elke 2-3 weken op zaterdagochtend.

Je houdt van aanpakken, hebt overzicht en doet je werk met plezier. Wij bieden je een afwisselende en uitdagende baan in een goed georganiseerde, prettige werkomgeving.

Heb je interesse? Mail je motivatie en cv naar apotheek@gezondheidshuis.nu

Reacties zijn welkom tot 10 mei. Op dinsdagmiddag 18 mei zijn er sollicitatiegesprekken.

Belangrijk bericht over vaccinatie tegen het coronavirus
Vanwege de beperkte beschikbaarheid van vaccins tegen het covid-virus is er in Nederland gekozen voor een landelijk vaccinatiebeleid. Dit betekent dat uw huisarts geen invloed heeft op de levering van de vaccins en de volgorde van vaccinatie. Er wordt gestart met het vaccineren van de groepen met het hoogste risico. Deze groepen zijn bepaald door het RIVM. Als u aan de beurt bent, ontvangt u een oproep voor vaccinatie via uw huisarts of via de GGD.

Momenteel worden de huisartsenpraktijken overspoeld met telefoontjes over de volgorde van vaccineren en met persoonlijke vragen van patiënten over wanneer zij aan de beurt zijn. Uw huisarts heeft geen invloed op de volgorde van het vaccineren en kan deze vragen niet beantwoorden. Heeft u vragen over het vaccinatieproces, kijk dan op de website van de rijksoverheid.

 

Coronavaccinatie bij gebruik van bloedverdunners:

Het gebruik van de bloedverdunners niet staken.

Afhankelijk van de soort bloedverdunner zijn er instructies voor gebruik voorafgaande aan de coronavaccinatie.

Gebruikt u:

– Rivaroxaban (xarelto) of Edoxaban (Lixiana): Bij voorkeur 12 uur na inname kan de vaccinatie gegeven worden. Als dit onmogelijk is, dan zo lang mogelijk na inname van uw medicatie vaccineren; daarna goed afdrukken.

– Apixaban (Eliquis) of Dabigatran (Pradaxa): dan is vaccinatie mogelijk  4 uur na inname van deze medicatie.

– Carbasalaatcalcium(Ascal), Acetylsalicylzuur (Aspro, Apirine, Alka-Seltzer), Dipyridamol (Persantin), Clopidogrel (Grepid, Iscover, Plavix): geen belemmering in inname moment, wel graag na de vaccinatie 2 minuten goed afdrukken.

Gebruikt u medicatie van de trombosedienst zoals;

Acenocoumarol of Fenprocoumon (Marcoumar) dan geldt het volgende:

 • Als de INR stabiel is, kunt u gevaccineerd worden.
 • Bij een wisselende INR waarde kunt u gevaccineerd worden als de INR waarde onder de 3,5 is.

– Bij Heparine injectie, Nadroparine injectie, Fraxiparine injectie mag er een vaccin gegeven worden, wel na de vaccinatie 2 minuten goed afdrukken.

– Heeft u een aangeboren stollingsstoornis als: Hemofilie of Ziekte von Willebrand of een bekende trombopenie of trombopathie: dan graag overleg met de medisch specialist (internist) over opties met betrekking tot vaccinatie.

Gezondheidshuis stadshagen

Gezondheidshuis Stadshagen is een eerstelijns multidisciplinair centrum in de Zwolse wijk Stadshagen. Met Huisartsenzorg, Fysiotherapie en Apotheek onder één dak en de samenwerking met zorgpartners bieden wij een breed zorgaanbod. Samen werken wij aan de vitaliteit en gezondheid van de inwoners van Stadshagen. Om deze missie voort te zetten hebben we concrete doelen en projecten uitgewerkt en is er vacatureruimte voor een:

Praktijkmanager Gezondheidshuis Stadshagen (30 uur)

Wie zoeken wij?
in deze uitdagende en veelzijdige rol voer je projecten uit die in de strategie zijn opgenomen. Dit doe je in nauwe samenwerking en onder aansturing van de bestuurder en het MT. Je ondersteunt en adviseert het MT, maar je bent ook operationeel actief om de (multidisciplinaire) projecten te realiseren. Daarnaast ligt je focus op het stimuleren van brede samenwerking tussen meerdere praktijken en verschillende disciplines in de eerste lijn. Je optimaliseert bedrijfsprocessen en financiering waardoor het rendement verbetert. Tot slot geef je leiding aan de receptie.

Wat heb je in huis?

 • Je hebt een bachelor of master bijvoorbeeld Bedrijfskunde.
 • Je hebt kennis van en ervaring met projectmanagement en je bent bedreven in het opstellen van rapportages.
 • Je bent communicatief zeer vaardig. Je kunt ideeën duidelijk en pakkend presenteren.
 • Je hebt ervaring in de (eerste lijns) gezondheidszorg.
 • Je bent een fijn persoon die naast hard werken ook van lachen houdt.

Wat bieden wij?

 • Een baan voor één jaar, met intentie te verlengen met één jaar en eventueel gevolgd door een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Deze functie bevat veel ruimte voor jouw expertise, initiatief en creativiteit.
 • Een leuk team, bestaande uit de controller en HR-/beleidsadviseur.
 • Arbeidsvoorwaarden conform cao huisartsenzorg, salarisschaal 9.

Overweeg je te solliciteren, neem dan contact op met HR@gezondheidshuis.nu, dan sturen wij je aanvullende informatie toe. Natuurlijk kun je ook telefonisch contact opnemen met de heer Aad Schouten, directeur via 038-4268200. Wil je solliciteren, stuur je motivatiebrief en CV naar: HR@gezondheidshuis.nu.

Gezondheidshuis stadshagen

Gezondheidshuis Stadshagen is het grootste eerstelijns multidisciplinaire centrum in de Zwolse wijk Stadshagen. Met Huisartsenzorg, Fysiotherapie en Apotheek onder één dak en de samenwerking met zorgpartners bieden wij een breed zorgaanbod. Stichting Gezondheidszorg Stadshagen wordt bestuurd door de directeur en heeft een Raad van Toezicht. Omdat wij het cliëntenperspectief belangrijk vinden stellen wij een cliëntenraad in. Er is een vacature voor:

                               Vijf tot zeven leden die zitting willen nemen in de cliëntenraad

De cliëntenraad levert vanuit cliëntenperspectief een bijdrage aan goede zorg- en dienstverlening van het Gezondheidshuis, daarnaast vertegenwoordigt de cliëntenraad de gemeenschappelijke belangen van de cliënten. De eerste leden van de cliëntenraad worden benoemd door de bestuurder. Om deel te kunnen nemen aan de cliëntenraad is het noodzakelijk dat je cliënt van het Gezondheidshuis bent of je bent vertegenwoordiger van een specifieke patiëntenorganisatie. De zittingstermijn bedraagt voor twee leden 2 jaar en de overige leden vier jaar.

Voor deze functie is het belangrijk dat je kunt samenwerken. Daarnaast ben je in staat om objectief te handelen, je hebt oog voor de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van het Gezondheidshuis. Ten slotte ben je in staat op advies uit te brengen aan de directeur.

Voor aanvullende informatie kun je contact opgenomen worden met: de heer Aad Schouten directeur via 038-4268200. Wil je solliciteren, stuur je motivatiebrief naar: HR@gezondheidshuis.nu 

 

   poster cliëntenraad

Gezondheidshuis stadshagen

TOEGANG TOT GEZONDHEIDSHUIS ivm COVID-19 maatregelen.

De huisartspraktijken zijn ook nu bereikbaar en beschikbaar voor uw vragen. U kunt ons bellen tussen 08.00 en 17.00 uur.

Bij drukte kan het soms iets langer duren voordat u aan de beurt bent, maar we staan u graag te woord.

Hierbij nemen we de volgende maatregelen om uw en onze veiligheid in deze periode te borgen:

 • We verlenen passende zorg: digitaal of op afstand waar dit kan, een afspraak op de praktijk wanneer dit nodig is
 • Denk bij “digitaal of op afstand” aan: bellen, beeldbellen of een eConsult met uw huisarts of zorgverlener
 • We verlenen alleen zorg op afspraak: uw contact met huisarts/zorgverlener wordt in overleg met u ingepland
 • Het aantal patiënten in de praktijk houden we beperkt door ruimere afspraken en spreiding van afspraken
 • We vragen u waar mogelijk alléén naar de praktijk te komen, een evt partner/vervoer vragen we buiten op u te wachten
 • Voor ouders van jonge kinderen of begeleiding bij een minder mobiele patiënt maken we een uitzondering
 • Bij binnenkomst van het Gezondheidshuis ontvangt u handalcohol om uw handen te ontsmetten
 • Wilt u een mond-neusmasker mee nemen en deze dragen bij binnenkomst in het gebouw en tijdens uw behandeling (kinderen vanaf 13 jaar)
 • In de wachtkamer zijn zitplaatsen aangegeven en afgegrensd met tenminste 1,5 meter onderlinge afstand
 • Patiënten met luchtwegklachten worden op een volledig gescheiden spreekuur en locatie door ons gezien
 • Zorgverleners met een (mogelijke) corona besmetting worden meteen getest en werken níet binnen de praktijk
 • Wanneer dit nodig is wordt in overleg een visite ingepland en wordt u bezocht door een huisarts thuis
 • In deze periode ziet u (op het luchtweg spreekuur/visite) mogelijk niet uw eigen huisarts maar 1 van de collega’s

We willen op deze manier zorgen dat u tijdig een antwoord op uw vragen krijgt en uitstel/gezondheidsschade voorkomen.

De apotheek is toegankelijk voor het ophalen van geneesmiddelen na ontvangst van een ophaalcode. Om de verblijfstijd en doorlooptijd zo kort mogelijk te houden, kunt u niet ter plekke wachten terwijl wij uw recept klaar maken. Onze bezorgservice is uitgebreid en na een bezoek aan een arts bezorgen wij uw medicatie nog dezelfde dag. Indien u belt met een zelfzorgvraag, kunnen wij u telefonisch advies geven en zo nodig een zelfzorgmiddel voor u klaar leggen.
Weet u dat u herhaalrecepten heel eenvoudig online kunt aanvragen ? Maar u kunt aanvragen voor herhaalrecepten ook u in de brievenbus deponeren. Herhaalrecepten kunt u ophalen na ontvangst van een (4-cijferige) ophaalcode. Of uit de kluis: deze is 24-7 bereikbaar en toegankelijk na ontvangst van een (6-cijferige) toegangscode.

Bent u ouder dan 70 jaar en/of blijft u op dit moment liever thuis? Dan bezorgen wij uw herhaalmedicatie graag bij u thuis.

De fysiotherapie praktijk is geopend en alleen op afspraak toegankelijk voor behandeling. Kijk op de pagina fysiotherapie voor informatie mbt corona maatregelen en gewijzigde wachtruimte fysiotherapie. 

 

202010 Luchtwegspreekuur poster  Covid poster 15 10  Covid19 poster apotheek 15 10

 

Vanaf 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in onder andere winkels, musea en theaters. Deze verplichting geldt niet als u vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunt dragen. Politie en boa’s kunnen u vragen aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor u geldt. U kunt in dat geval deze verklaring ontheffing mondkapjesplicht printen en invullen. Het is niet de bedoeling dat uw huisarts hiervoor een verklaring schrijft.

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om te blijven bewegen. Je lichaam en houding veranderen. Maar ook tijdens de bevalling en bij het herstel na de bevalling is het belangrijk fit te zijn.

We gaan actief, maar op een verantwoorde manier aan de slag tijdens de lessen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Het is een sportief uur met andere “mama’s to be” waarin ook tips en adviezen worden gedeeld en we de les gezamenlijk afsluiten met ontspanning of mindfulness oefeningen.

Locatie:
Gezondheidshuis Stadshagen
Werkerlaan 156
8043 LK Zwolle

Bij mooi weer trainen we buiten in het Twistvlietpark, achter het gebouw. Bij slecht weer trainen we in de oefenzaal van Fysiotherapie Gezondheidshuis. In kleine groepjes met verschillende oefeningen op een mat op de grond of op onze toestellen. Deze oefeningen zijn per persoon verschillend en afgestemd op je eigen niveau.

Anouk en Floor zijn beiden fysiotherapeut met kennis van het bekken en behandelen zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten.
Floor is bevoegd in het geven van yoga lessen.

Hopelijk tot snel!

Voor aanmelden of meer informatie, mail naar fysiotherapie@gezondheidshuis.nu of bel ons op 038-426 83 05. 

Floor Fit Zwanger

Vanaf maandag 31 augustus kunt u weer terecht in het Gezondheidshuis voor bloedafname door medewerkers van Isala, voor personen vanaf 8 jaar,

alleen op afspraak 

zie de website van Isala   locatie Gezondheidshuis postcode 8043 LK 

U maakt een afspraak voor bloedafname via mijnIsala en eventueel telefonisch via 038-4242377. 

Isala is aanwezig op maandag t/m donderdag van 08:00-10:30 uur. 
De wachtruimte in het Gezondheidshuis is tegenover de receptie, begane grond. 

 

 

Denkt u mogelijk met corona besmet te zijn lees dan eerst onderstaande informatie vóórdat u met de huisartspraktijk contact opneemt. Is contact nodig kom dan NIET naar de praktijk maar bel met de praktijkassistente.

Op de website 'moetiknaardedokter.nl' staat een zelftest voor patiënten. Door een aantal vragen te beantwoorden krijgt u meteen advies of u contact op moeten nemen met de huisartsenpraktijk. We volgen als huisartspraktijken Werkeren en De Verbinding de landelijke richtlijnen en afspraken vanuit het RIVM en GGD IJsselland.
Meer informatie over het coronavirus is te vinden op:
Thuisarts.nl  https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus 

Coronavirus in het kort

 • Het nieuwe coronavirus kan luchtwegklachten en mogelijk longontsteking geven.
 • Klachten zijn: koorts met daarbij hoesten of moeilijk ademhalen. 
 • Voorkom besmetting van virussen:
  • Was regelmatig uw handen.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Bel uw huisarts alléén wanneer u bovengenoemde zelftest hebt doorlopen en de informatie van thuisarts.nl of landelijk telefoonnummer RIVM heeft geraadpleegd. In veel gevallen blijkt contact met de praktijk dan niet meer nodig. Komt u uit op een advies om contact op te nemen met uw huisartspraktijk dan zijn we er vanzelfsprekend voor u. Afhankelijk van dag en tijdstip belt u dan het regulier nummer voor contact met huisartspraktijk of huisartsenpost.
 • Ga NIET naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Dan zou u andere mensen kunnen besmetten.

De eikenprocessierups is een rups die in eikenbomen voorkomt. Op een groot aantal eikenbomen in vrijwel heel Nederland kan men voornamelijk in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsenaantreffen. Klikt u hier voor achtergrondinformatie over de rups, hoe u klachten herkent en de mogelijke behandeling.

webbanner rupsen.info 300x300px

 

 

De maatregelen die wij moeten treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zorgen ervoor dat wij onze zorg meer op afstand verlenen.

Wij introduceren daarom beeldzorg. Onze zorgprofessionals kunnen via een beeldscherm met u communiceren. Het voordeel van beeldbellen is dat we daarmee het persoonlijke aspect van de behandeling behouden. Natuurlijk is beeldbellen niet verplicht, als u liever contact heeft via de telefoon dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Beste patiënten,

Zoals u wellicht hebt vernomen beginnen er tekorten te ontstaan aan mondmaskers, veiligheidsbrillen en andere beschermingsmaterialen ten behoeve van de zorg voor patiënten. Dit geldt voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsenposten maar ook voor uw eigen huisartsenpraktijk begint de situatie nijpend te worden.

In de normale dagelijkse omgang tussen mensen op straat, in winkels en het openbaar vervoer heeft het dragen van beschermingsmaterialen geen enkele meerwaarde (het is effectiever om minimaal 1,5 tot 2 meter afstand tot elkaar te bewaren en hoesten/niezen in de elleboogsplooi te doen, elkaar geen handen te geven en regelmatig gedurende 20 seconden de handen grondig te wassen). Ter voorkoming van overdracht van het virus van en naar hulpverleners zijn deze beschermingsmaterialen echter ESSENTIEEL!

Mocht u nog verf-/mondmaskers of veiligheidsbrillen (bij voorkeur in originele verpakking) thuis hebben liggen, brengt u deze dan alstublieft naar het Gezondheidshuis.

Voor het verzamelen van deze materialen hebben wij een bak geplaatst bij de kluizenwand van de apotheek.

Wij zullen zorgdragen voor een evenredige verdeling over onze praktijkmedewerkers en andere praktijken/hulpverleners waar de noden hoog zijn!

Bij voorbaat onze hartelijke dank!

Gezondheidshuis Stadshagen

Aad Schouten

Directeur

De functie van Mariëlle Veldman binnen De Verbinding gaat veranderen. Haar werkzaamheden als praktijkverpleegkundige zijn gestopt en overgenomen door praktijkondersteuner Paulette Koenis. Mariëlle is inmiddels gestart met de opleiding tot Physician Assistant huisartsenzorg (kortgezegd: PA i.o.). Tijdens deze studie zal ze worden opgeleid om medische taken van de huisarts over te kunnen nemen. Dit betekent dat ze eerst zal meelopen met de huisartsen van de Verbinding, maar langzamerhand zelf bepaalde medische taken zal uitvoeren onder supervisie van de huisarts. Het gaat dan om het onderzoeken, behandelen en begeleiden van mensen met veel voorkomende klachten.

Samenwerking Zwolse fysiotherapie

Fysiotherapie Gezondheidshuis is een samenwerkingsverband aangegaan met andere Zwolse Fysiotherapiepraktijken onder de naam Platform Fysiotherapie Zwolle.
De lancering van de website platformfysiotherapiezwolle.nl was het officiële startmoment van de samenwerking.

Doel van deze samenwerking is: het leveren van de beste zorg voor patiënten in de eigen wijk.

Deelnemers aan het platform behandelen patiënten volgens vastgestelde en gezamenlijk ontwikkelde protocollen voor de eerstelijns fysiotherapie. Door bundeling van onze krachten kunnen we de best mogelijke zorg bieden dicht bij huis. We maken actief gebruik van elkaars expertise en verwijzen daar waar nodig naar elkaar door.

Daarnaast werken we ook intensief samen met andere disciplines in de eerste en tweedelijns zorg en met partijen in het sociale domein ( Gemeente Zwolle, Sportservice). Deze multidisciplinaire aanpak stelt ons in staat om niet alleen effectief maar ook efficiënt te opereren.

RECENT NIEUWS