Nieuws

We staan er vaak niet bij stil, maar onze handen zijn de meest gebruikte lichaamsdelen. We gebruiken ze bij bijna al onze handelingen. Werken, communiceren, verzorgen, sporten en liefhebben! Het is daarom ontzettend belangrijk om je handen in goede conditie te houden en ervoor te zorgen dat ze goed functioneren zonder pijn en klachten.

Klachten
Pijn en klachten kunnen komen na een val of ongeluk of bij inspanning met sporten of andere activiteiten. Of ervaart u pijn en klachten bij dagelijkse bezigheden die u niet kunt plaatsen en raken ze snel vermoeid? Loop hier niet te lang mee door!

Onze handtherapeut is uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Door uitgebreide nascholing heeft hij zich gespecialiseerd in de behandeling van hand, pols en arm.

Heeft u een van bovenstaande klachten? Wacht niet langer en maak een afspraak via 038-426 83 05. 

De therapeut die gespecialiseerd is in deze therapie is

foto Rens van der Horst

Rens van der Horst

 

Handtherapie 1

Handtherapie 2

 

Rens van der Horst

Gezondheidshuis Stadshagen is een eerstelijns multidisciplinair centrum in de Zwolse wijk Stadshagen. Apotheekzorg, huisartsenzorg en fysiotherapie onder één dak, waarbij ook wordt samengewerkt met zorgpartners waardoor een breed zorgaanbod aanwezig is.

Binnen het team huisartsenpraktijk de Verbinding zijn wij per direct op zoek naar een                    

Doktersassistent

Huisartsenpraktijk de Verbinding is één van de twee huisartsenpraktijken in het Gezondheidshuis. De Verbinding bestaat uit vijf huisartsen, een physician assistant i.o., vijf doktersassistentes, twee praktijkondersteuners somatiek en twee praktijkondersteuners GGZ.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gediplomeerde doktersassistent  die ons team wil versterken.

Wij verwachten dat je:

 • De opleiding tot doktersassistent hebt afgerond.
 • Zelfstandig spreekuren kunt houden.
 • Telefonische triage beheerst.
 • Bezoekers klantvriendelijk te woord staat.
 • Goed in teamverband kunt werken.
 • Beschikbaar bent voor drie dagen per week (25,5 uur).

Wij bieden je:

 • Een team met gemotiveerde collega’s.
 • Een prettige werksfeer en werkomgeving.
 • Arbeidsvoorwaarden conform cao Huisartsenzorg.

Hebben we je interesse gewekt? Laat ons weten waarom je ons team wilt versterken. Graag ontvangen we je motivatie en CV zo snel mogelijk. Stuur deze naar HR@gezondheidshuis.nu.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Edward Knol, huisarts. Tel 038-4262402.

Vanaf maandag 31 augustus kunt u weer terecht in het Gezondheidshuis voor bloedafname door medewerkers van Isala, voor personen vanaf 8 jaar,

alleen op afspraak 

zie de website van Isala   locatie Gezondheidshuis postcode 8043 LK 

U maakt een afspraak voor bloedafname via mijnIsala en eventueel telefonisch via 038-4242377. 

Isala is aanwezig op maandag t/m donderdag van 08:00-10:30 uur. 
De wachtruimte in het Gezondheidshuis is tegenover de receptie, begane grond. 

 

 

TOEGANG TOT GEZONDHEIDSHUIS

De huisartspraktijken zijn ook nu bereikbaar en beschikbaar voor uw vragen. U kunt ons bellen tussen 08.00 en 17.00 uur.

Bij drukte kan het soms iets langer duren voordat u aan de beurt bent, maar we staan u graag te woord.

Hierbij nemen we de volgende maatregelen om uw en onze veiligheid in deze periode te borgen:

 • We verlenen passende zorg: digitaal of op afstand waar dit kan, een afspraak op de praktijk wanneer dit nodig is
 • Denk bij “digitaal of op afstand” aan: bellen, beeldbellen of een eConsult met uw huisarts of zorgverlener
 • We verlenen alleen zorg op afspraak: uw contact met huisarts/zorgverlener wordt in overleg met u ingepland
 • Het aantal patiënten in de praktijk houden we beperkt door ruimere afspraken en spreiding van afspraken
 • We vragen u waar mogelijk alléén naar de praktijk te komen, een evt partner/vervoer vragen we buiten op u te wachten
 • Voor ouders van jonge kinderen of begeleiding bij een minder mobiele patiënt maken we een uitzondering
 • Bij binnenkomst van het Gezondheidshuis ontvangt u handalcohol om uw handen te ontsmetten
 • Wilt u bij fysiotherapie zelf een mond-neusmasker mee nemen
 • In de wachtkamer zijn zitplaatsen aangegeven en afgegrensd met tenminste 1,5 meter onderlinge afstand
 • Patiënten met luchtwegklachten worden op een volledig gescheiden spreekuur en locatie door ons gezien
 • Zorgverleners met een (mogelijke) corona besmetting worden meteen getest en werken níet binnen de praktijk
 • Wanneer dit nodig is wordt in overleg een visite ingepland en wordt u bezocht door een huisarts thuis
 • In deze periode ziet u (op het luchtweg spreekuur/visite) mogelijk niet uw eigen huisarts maar 1 van de collega’s

We willen op deze manier zorgen dat u tijdig een antwoord op uw vragen krijgt en uitstel/gezondheidsschade voorkomen.

De apotheek is toegankelijk voor het ophalen van geneesmiddelen na ontvangst van een ophaalcode. Om de verblijfstijd en doorlooptijd zo kort mogelijk te houden, kunt u niet ter plekke wachten terwijl wij uw recept klaar maken. Onze bezorgservice is uitgebreid en na een bezoek aan een arts bezorgen wij uw medicatie nog dezelfde dag. Indien u belt met een zelfzorgvraag, kunnen wij u telefonisch advies geven en zo nodig een zelfzorgmiddel voor u klaar leggen.
Weet u dat u herhaalrecepten heel eenvoudig online kunt aanvragen ? Maar u kunt aanvragen voor herhaalrecepten ook u in de brievenbus deponeren. Herhaalrecepten kunt u ophalen na ontvangst van een (4-cijferige) ophaalcode. Of uit de kluis: deze is 24-7 bereikbaar en toegankelijk na ontvangst van een (6-cijferige) toegangscode

Bent u ouder dan 70 jaar en/of blijft u op dit moment liever thuis? Dan bezorgen wij uw herhaalmedicatie graag bij u thuis.

 

poster corona 2

 

Denkt u mogelijk met corona besmet te zijn lees dan eerst onderstaande informatie vóórdat u met de huisartspraktijk contact opneemt. Is contact nodig kom dan NIET naar de praktijk maar bel met de praktijkassistente.

Op de website 'moetiknaardedokter.nl' staat een zelftest voor patiënten. Door een aantal vragen te beantwoorden krijgt u meteen advies of u contact op moeten nemen met de huisartsenpraktijk. We volgen als huisartspraktijken Werkeren en De Verbinding de landelijke richtlijnen en afspraken vanuit het RIVM en GGD IJsselland.
Meer informatie over het coronavirus is te vinden op:
Thuisarts.nl  https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus 

Coronavirus in het kort

 • Het nieuwe coronavirus kan luchtwegklachten en mogelijk longontsteking geven.
 • Klachten zijn: koorts met daarbij hoesten of moeilijk ademhalen. 
 • Voorkom besmetting van virussen:
  • Was regelmatig uw handen.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Bel uw huisarts alléén wanneer u bovengenoemde zelftest hebt doorlopen en de informatie van thuisarts.nl of landelijk telefoonnummer RIVM heeft geraadpleegd. In veel gevallen blijkt contact met de praktijk dan niet meer nodig. Komt u uit op een advies om contact op te nemen met uw huisartspraktijk dan zijn we er vanzelfsprekend voor u. Afhankelijk van dag en tijdstip belt u dan het regulier nummer voor contact met huisartspraktijk of huisartsenpost.
 • Ga NIET naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Dan zou u andere mensen kunnen besmetten.

De eikenprocessierups is een rups die in eikenbomen voorkomt. Op een groot aantal eikenbomen in vrijwel heel Nederland kan men voornamelijk in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsenaantreffen. Klikt u hier voor achtergrondinformatie over de rups, hoe u klachten herkent en de mogelijke behandeling.

webbanner rupsen.info 300x300px

 

 

De maatregelen die wij moeten treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zorgen ervoor dat wij onze zorg meer op afstand verlenen.

Wij introduceren daarom beeldzorg. Onze zorgprofessionals kunnen via een beeldscherm met u communiceren. Het voordeel van beeldbellen is dat we daarmee het persoonlijke aspect van de behandeling behouden. Natuurlijk is beeldbellen niet verplicht, als u liever contact heeft via de telefoon dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Beste patiënten,

Zoals u wellicht hebt vernomen beginnen er tekorten te ontstaan aan mondmaskers, veiligheidsbrillen en andere beschermingsmaterialen ten behoeve van de zorg voor patiënten. Dit geldt voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsenposten maar ook voor uw eigen huisartsenpraktijk begint de situatie nijpend te worden.

In de normale dagelijkse omgang tussen mensen op straat, in winkels en het openbaar vervoer heeft het dragen van beschermingsmaterialen geen enkele meerwaarde (het is effectiever om minimaal 1,5 tot 2 meter afstand tot elkaar te bewaren en hoesten/niezen in de elleboogsplooi te doen, elkaar geen handen te geven en regelmatig gedurende 20 seconden de handen grondig te wassen). Ter voorkoming van overdracht van het virus van en naar hulpverleners zijn deze beschermingsmaterialen echter ESSENTIEEL!

Mocht u nog verf-/mondmaskers of veiligheidsbrillen (bij voorkeur in originele verpakking) thuis hebben liggen, brengt u deze dan alstublieft naar het Gezondheidshuis.

Voor het verzamelen van deze materialen hebben wij een bak geplaatst bij de kluizenwand van de apotheek.

Wij zullen zorgdragen voor een evenredige verdeling over onze praktijkmedewerkers en andere praktijken/hulpverleners waar de noden hoog zijn!

Bij voorbaat onze hartelijke dank!

Gezondheidshuis Stadshagen

Aad Schouten

Directeur

De functie van Mariëlle Veldman binnen De Verbinding gaat veranderen. Haar werkzaamheden als praktijkverpleegkundige zijn gestopt en overgenomen door praktijkondersteuner Paulette Koenis. Mariëlle is inmiddels gestart met de opleiding tot Physician Assistant huisartsenzorg (kortgezegd: PA i.o.). Tijdens deze studie zal ze worden opgeleid om medische taken van de huisarts over te kunnen nemen. Dit betekent dat ze eerst zal meelopen met de huisartsen van de Verbinding, maar langzamerhand zelf bepaalde medische taken zal uitvoeren onder supervisie van de huisarts. Het gaat dan om het onderzoeken, behandelen en begeleiden van mensen met veel voorkomende klachten.

Samenwerking Zwolse fysiotherapie

Fysiotherapie Gezondheidshuis is een samenwerkingsverband aangegaan met andere Zwolse Fysiotherapiepraktijken onder de naam Platform Fysiotherapie Zwolle.
De lancering van de website platformfysiotherapiezwolle.nl was het officiële startmoment van de samenwerking.

Doel van deze samenwerking is: het leveren van de beste zorg voor patiënten in de eigen wijk.

Deelnemers aan het platform behandelen patiënten volgens vastgestelde en gezamenlijk ontwikkelde protocollen voor de eerstelijns fysiotherapie. Door bundeling van onze krachten kunnen we de best mogelijke zorg bieden dicht bij huis. We maken actief gebruik van elkaars expertise en verwijzen daar waar nodig naar elkaar door.

Daarnaast werken we ook intensief samen met andere disciplines in de eerste en tweedelijns zorg en met partijen in het sociale domein ( Gemeente Zwolle, Sportservice). Deze multidisciplinaire aanpak stelt ons in staat om niet alleen effectief maar ook efficiënt te opereren.

Sinds het voorjaar van 2018 zijn wij, Fysiotherapie Gezondheidshuis, sponsor van TC’91. Als sponsor willen wij graag wat voor de club betekenen en willen we bijdragen aan een gezonde en blessurevrije vereniging. Om deze reden bieden wij de leden van TC’91 een inloopspreekuur.

Inloopspreekuur

Het inloopspreekuur vindt om de week plaats op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur in het clubhuis van TC'91 bij de kinderspeelhoek.

Klik hier voor meer informatie.

Heb je de wens om te gaan bewegen, maar wordt dit belemmerd door lichamelijke klachten en durf je hierdoor niet te gaan sporten? Kom dan trainen bij Fysiotherapie Gezondheidshuis op de Fysio Fitness avonden of ochtend onder professionele begeleiding.

Naar aanleiding van vernieuwde inzichten is de behandeling van wratten veranderd.

Van alle wratten verdwijnt zonder behandeling de helft binnen een jaar en tweederde binnen twee jaar.

Uit onderzoek blijkt dat vooral voetwratten heel erg vaak met stikstof behandeld worden voordat de wrat verdwijnt. Het advies is dan ook om eerst af te wachten.
Mocht u niet willen wachten omdat de wrat pijnklachten geeft, of omdat u er om cosmetische redenen graag van af wilt, dan kunnen we een zalf voorschrijven.
Heeft u vragen over het behandelen van wratten, of wilt u een wrat laten behandelen, neemt u dan contact op met de doktersassistente.

 

 

Voor steeds meer toepassingen zoals MijnGezondheidsNet maar ook (elektronische) verwijzingen naar het ziekenhuis
is het nodig om over uw juiste e-mailadres en telefoonnummer te beschikken. Zou u uw gegevens willen (laten) controleren
en indien nodig willen aanpassen bij de receptie van het Gezondheidshuis?

Vergeet u uw telefoonnummer en e-mail adres bij uw kinderen niet ook meteen aan te passen?

Fysio Fitness geboden door Fysiotherapie Gezondheidshuis is voor mensen met lichamelijke klachten of beperkingen die graag in beweging willen komen, voor patiënten die fysiotherapeutisch uitbehandeld zijn maar ter onderhoud of preventie willen blijven trainen én voor mensen zonder klachten.

Kortom: wil je graag in beweging komen, maar weet je niet hoe en is een sportschool niets voor jou? Kom dan bij ons trainen.

Hoe zien de trainingen eruit?

We trainen in groepen van maximaal 6 deelnemers waar altijd een begeleider op staat. Een training duurt een uur en zal 1x in de week plaatsvinden op de dinsdagavond, woensdagochtend, donderdagavond, of vrijdagochtend. Indeling is in overleg en naar beschikbaarheid in de groepen. Van tevoren vindt er een korte intake plaats waarin de trainingsdoelen besproken worden en waarbij eventuele klachten of beperkingen voor het sporten aangegeven kunnen worden. Aan de hand van dit gesprek wordt er samen met je een persoonlijk trainingsschema opgesteld.

Je kunt aan de trainingen deelnemen als je in staat bent om zelfstandig te kunnen trainen. Er is altijd iemand voor begeleiding aanwezig, maar in verband met het zelfstandige karakter van de trainingen is het belangrijk dat je voldoende mobiel bent en bijvoorbeeld niet afhankelijk bent van een rolstoel of scootmobiel.

Kosten

Deelname kost € 30,- per maand. De kosten zijn voor de deelnemer zelf, deze trainingen vallen niet onder een fysiotherapeutische behandeling en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. Voor de intake rekenen we eenmalig € 25,--.
Je kunt je abonnement per maand opzeggen, je zit bij ons niet vast aan een langdurig contract.

Wanneer je nog vragen hebt over de Fysio Fitness kun je die uiteraard aan ons stellen. Wij zijn bereikbaar op 038 - 426 83 05 of via fysiotherapie@gezondheidshuis.nu

 

 

 

RECENT NIEUWS