Nieuws

Met een kleine erbij schiet het sporten er soms bij in. Met deze bootcamp kan je begeleid sporten én tijd doorbrengen met je kind!

Ouder Kind Bootcamp is er voor ouders met kinderen van 0-4 jaar. Een fysiotherapeut begeleidt deze training en streeft ernaar dat elk individu op zijn/haar niveau traint. Zo worden de ouders sportief uitgedaagd op hun eigen niveau en worden de kinderen gestimuleerd in hun motorische ontwikkeling!

De trainingen worden gegeven door Anouk Alferink en Sophie Engelen, beiden fysiotherapeut en behandelen zowel kinderen als volwassenen bij Fysiotherapie Gezondheidshuis.

Ben je nieuwsgierig geworden, kijk dan hier voor het filmpje.

Locatie
Gezondheidshuis Stadshagen
Werkerlaan 156
8043 LK Zwolle

Bij mooi weer wordt er in het park achter het gebouw getraind.

Tijdstip
Vrijdagochtend 09:00 – 10:00 uur.

Kosten
€ 35,-- per maand (voor ouder en kind samen).
De betaling verloopt maandelijks middels incasso en is maandelijks opzegbaar.

Aanmelden of meer informatie
Is dit iets voor jou en je kind? Meld je dan nu aan door een mail te sturen met daarin je contactgegevens en de leeftijd van je kind(eren) naar fysiotherapie@gezondheidshuis.nu of bel naar 038-426 83 05. 

ouder kind bootcamp   

Gezondheidshuis stadshagen

Gezondheidshuis Stadshagen is het grootste eerstelijns multidisciplinaire centrum in de Zwolse wijk Stadshagen. Met Huisartsenzorg, Fysiotherapie en Apotheek onder één dak en de samenwerking met zorgpartners bieden wij een breed zorgaanbod. Stichting Gezondheidszorg Stadshagen wordt bestuurd door de directeur en heeft een Raad van Toezicht. Omdat wij het cliëntenperspectief belangrijk vinden stellen wij een cliëntenraad in. Er is een vacature voor:

                               Vijf tot zeven leden die zitting willen nemen in de cliëntenraad

De cliëntenraad levert vanuit cliëntenperspectief een bijdrage aan goede zorg- en dienstverlening van het Gezondheidshuis, daarnaast vertegenwoordigt de cliëntenraad de gemeenschappelijke belangen van de cliënten. De eerste leden van de cliëntenraad worden benoemd door de bestuurder. Om deel te kunnen nemen aan de cliëntenraad is het noodzakelijk dat je cliënt van het Gezondheidshuis bent of je bent vertegenwoordiger van een specifieke patiëntenorganisatie. De zittingstermijn bedraagt voor twee leden 2 jaar en de overige leden vier jaar.

Voor deze functie is het belangrijk dat je kunt samenwerken. Daarnaast ben je in staat om objectief te handelen, je hebt oog voor de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van het Gezondheidshuis. Ten slotte ben je in staat op advies uit te brengen aan de directeur.

Voor aanvullende informatie kun je contact opgenomen worden met: de heer Aad Schouten directeur via 038-4268200. Wil je solliciteren, stuur je motivatiebrief voor 8 februari 2021 naar: HR@gezondheidshuis.nu 

Gezondheidshuis stadshagen

TOEGANG TOT GEZONDHEIDSHUIS ivm COVID-19 maatregelen.

De huisartspraktijken zijn ook nu bereikbaar en beschikbaar voor uw vragen. U kunt ons bellen tussen 08.00 en 17.00 uur.

Bij drukte kan het soms iets langer duren voordat u aan de beurt bent, maar we staan u graag te woord.

Hierbij nemen we de volgende maatregelen om uw en onze veiligheid in deze periode te borgen:

 • We verlenen passende zorg: digitaal of op afstand waar dit kan, een afspraak op de praktijk wanneer dit nodig is
 • Denk bij “digitaal of op afstand” aan: bellen, beeldbellen of een eConsult met uw huisarts of zorgverlener
 • We verlenen alleen zorg op afspraak: uw contact met huisarts/zorgverlener wordt in overleg met u ingepland
 • Het aantal patiënten in de praktijk houden we beperkt door ruimere afspraken en spreiding van afspraken
 • We vragen u waar mogelijk alléén naar de praktijk te komen, een evt partner/vervoer vragen we buiten op u te wachten
 • Voor ouders van jonge kinderen of begeleiding bij een minder mobiele patiënt maken we een uitzondering
 • Bij binnenkomst van het Gezondheidshuis ontvangt u handalcohol om uw handen te ontsmetten
 • Wilt u een mond-neusmasker mee nemen en deze dragen bij binnenkomst in het gebouw en tijdens uw behandeling (kinderen vanaf 13 jaar)
 • In de wachtkamer zijn zitplaatsen aangegeven en afgegrensd met tenminste 1,5 meter onderlinge afstand
 • Patiënten met luchtwegklachten worden op een volledig gescheiden spreekuur en locatie door ons gezien
 • Zorgverleners met een (mogelijke) corona besmetting worden meteen getest en werken níet binnen de praktijk
 • Wanneer dit nodig is wordt in overleg een visite ingepland en wordt u bezocht door een huisarts thuis
 • In deze periode ziet u (op het luchtweg spreekuur/visite) mogelijk niet uw eigen huisarts maar 1 van de collega’s

We willen op deze manier zorgen dat u tijdig een antwoord op uw vragen krijgt en uitstel/gezondheidsschade voorkomen.

De apotheek is toegankelijk voor het ophalen van geneesmiddelen na ontvangst van een ophaalcode. Om de verblijfstijd en doorlooptijd zo kort mogelijk te houden, kunt u niet ter plekke wachten terwijl wij uw recept klaar maken. Onze bezorgservice is uitgebreid en na een bezoek aan een arts bezorgen wij uw medicatie nog dezelfde dag. Indien u belt met een zelfzorgvraag, kunnen wij u telefonisch advies geven en zo nodig een zelfzorgmiddel voor u klaar leggen.
Weet u dat u herhaalrecepten heel eenvoudig online kunt aanvragen ? Maar u kunt aanvragen voor herhaalrecepten ook u in de brievenbus deponeren. Herhaalrecepten kunt u ophalen na ontvangst van een (4-cijferige) ophaalcode. Of uit de kluis: deze is 24-7 bereikbaar en toegankelijk na ontvangst van een (6-cijferige) toegangscode.

Bent u ouder dan 70 jaar en/of blijft u op dit moment liever thuis? Dan bezorgen wij uw herhaalmedicatie graag bij u thuis.

De fysiotherapie praktijk is geopend en alleen op afspraak toegankelijk voor behandeling. Kijk op de pagina fysiotherapie voor informatie mbt corona maatregelen en gewijzigde wachtruimte fysiotherapie. 

 

202010 Luchtwegspreekuur poster  Covid poster 15 10  Covid19 poster apotheek 15 10

 

Vanaf 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in onder andere winkels, musea en theaters. Deze verplichting geldt niet als u vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunt dragen. Politie en boa’s kunnen u vragen aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor u geldt. U kunt in dat geval deze verklaring ontheffing mondkapjesplicht printen en invullen. Het is niet de bedoeling dat uw huisarts hiervoor een verklaring schrijft.

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om te blijven bewegen. Je lichaam en houding veranderen. Maar ook tijdens de bevalling en bij het herstel na de bevalling is het belangrijk fit te zijn.

We gaan actief, maar op een verantwoorde manier aan de slag tijdens de lessen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Het is een sportief uur met andere “mama’s to be” waarin ook tips en adviezen worden gedeeld en we de les gezamenlijk afsluiten met ontspanning of mindfulness oefeningen.

Locatie:
Gezondheidshuis Stadshagen
Werkerlaan 156
8043 LK Zwolle

Bij mooi weer trainen we buiten in het Twistvlietpark, achter het gebouw. Bij slecht weer trainen we in de oefenzaal van Fysiotherapie Gezondheidshuis. In kleine groepjes met verschillende oefeningen op een mat op de grond of op onze toestellen. Deze oefeningen zijn per persoon verschillend en afgestemd op je eigen niveau.

Anouk en Floor zijn beiden fysiotherapeut met kennis van het bekken en behandelen zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten.
Floor is bevoegd in het geven van yoga lessen.

Hopelijk tot snel!

Voor aanmelden of meer informatie, mail naar fysiotherapie@gezondheidshuis.nu of bel ons op 038-426 83 05. 

Floor Fit Zwanger

Fysiotherapie logo RGB

We staan er vaak niet bij stil, maar onze handen zijn de meest gebruikte lichaamsdelen. We gebruiken ze bij bijna al onze handelingen. Werken, communiceren, verzorgen, sporten en liefhebben! Het is daarom ontzettend belangrijk om je handen in goede conditie te houden en ervoor te zorgen dat ze goed functioneren zonder pijn en klachten.

Klachten
Pijn en klachten kunnen komen na een val of ongeluk of bij inspanning met sporten of andere activiteiten. Of ervaart u pijn en klachten bij dagelijkse bezigheden die u niet kunt plaatsen en raken ze snel vermoeid? Loop hier niet te lang mee door!

Onze handtherapeut is uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Door uitgebreide nascholing heeft hij zich gespecialiseerd in de behandeling van hand, pols en arm.

Heeft u een van bovenstaande klachten? Wacht niet langer en maak een afspraak via 038-426 83 05. 

De therapeut die gespecialiseerd is in deze therapie is

foto Rens van der Horst    Handtherapie 1    Handtherapie 2

Rens van der Horst

 

     

 

 

 

Vanaf maandag 31 augustus kunt u weer terecht in het Gezondheidshuis voor bloedafname door medewerkers van Isala, voor personen vanaf 8 jaar,

alleen op afspraak 

zie de website van Isala   locatie Gezondheidshuis postcode 8043 LK 

U maakt een afspraak voor bloedafname via mijnIsala en eventueel telefonisch via 038-4242377. 

Isala is aanwezig op maandag t/m donderdag van 08:00-10:30 uur. 
De wachtruimte in het Gezondheidshuis is tegenover de receptie, begane grond. 

 

 

Denkt u mogelijk met corona besmet te zijn lees dan eerst onderstaande informatie vóórdat u met de huisartspraktijk contact opneemt. Is contact nodig kom dan NIET naar de praktijk maar bel met de praktijkassistente.

Op de website 'moetiknaardedokter.nl' staat een zelftest voor patiënten. Door een aantal vragen te beantwoorden krijgt u meteen advies of u contact op moeten nemen met de huisartsenpraktijk. We volgen als huisartspraktijken Werkeren en De Verbinding de landelijke richtlijnen en afspraken vanuit het RIVM en GGD IJsselland.
Meer informatie over het coronavirus is te vinden op:
Thuisarts.nl  https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus 

Coronavirus in het kort

 • Het nieuwe coronavirus kan luchtwegklachten en mogelijk longontsteking geven.
 • Klachten zijn: koorts met daarbij hoesten of moeilijk ademhalen. 
 • Voorkom besmetting van virussen:
  • Was regelmatig uw handen.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Bel uw huisarts alléén wanneer u bovengenoemde zelftest hebt doorlopen en de informatie van thuisarts.nl of landelijk telefoonnummer RIVM heeft geraadpleegd. In veel gevallen blijkt contact met de praktijk dan niet meer nodig. Komt u uit op een advies om contact op te nemen met uw huisartspraktijk dan zijn we er vanzelfsprekend voor u. Afhankelijk van dag en tijdstip belt u dan het regulier nummer voor contact met huisartspraktijk of huisartsenpost.
 • Ga NIET naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Dan zou u andere mensen kunnen besmetten.

De eikenprocessierups is een rups die in eikenbomen voorkomt. Op een groot aantal eikenbomen in vrijwel heel Nederland kan men voornamelijk in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsenaantreffen. Klikt u hier voor achtergrondinformatie over de rups, hoe u klachten herkent en de mogelijke behandeling.

webbanner rupsen.info 300x300px

 

 

De maatregelen die wij moeten treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zorgen ervoor dat wij onze zorg meer op afstand verlenen.

Wij introduceren daarom beeldzorg. Onze zorgprofessionals kunnen via een beeldscherm met u communiceren. Het voordeel van beeldbellen is dat we daarmee het persoonlijke aspect van de behandeling behouden. Natuurlijk is beeldbellen niet verplicht, als u liever contact heeft via de telefoon dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Beste patiënten,

Zoals u wellicht hebt vernomen beginnen er tekorten te ontstaan aan mondmaskers, veiligheidsbrillen en andere beschermingsmaterialen ten behoeve van de zorg voor patiënten. Dit geldt voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsenposten maar ook voor uw eigen huisartsenpraktijk begint de situatie nijpend te worden.

In de normale dagelijkse omgang tussen mensen op straat, in winkels en het openbaar vervoer heeft het dragen van beschermingsmaterialen geen enkele meerwaarde (het is effectiever om minimaal 1,5 tot 2 meter afstand tot elkaar te bewaren en hoesten/niezen in de elleboogsplooi te doen, elkaar geen handen te geven en regelmatig gedurende 20 seconden de handen grondig te wassen). Ter voorkoming van overdracht van het virus van en naar hulpverleners zijn deze beschermingsmaterialen echter ESSENTIEEL!

Mocht u nog verf-/mondmaskers of veiligheidsbrillen (bij voorkeur in originele verpakking) thuis hebben liggen, brengt u deze dan alstublieft naar het Gezondheidshuis.

Voor het verzamelen van deze materialen hebben wij een bak geplaatst bij de kluizenwand van de apotheek.

Wij zullen zorgdragen voor een evenredige verdeling over onze praktijkmedewerkers en andere praktijken/hulpverleners waar de noden hoog zijn!

Bij voorbaat onze hartelijke dank!

Gezondheidshuis Stadshagen

Aad Schouten

Directeur

De functie van Mariëlle Veldman binnen De Verbinding gaat veranderen. Haar werkzaamheden als praktijkverpleegkundige zijn gestopt en overgenomen door praktijkondersteuner Paulette Koenis. Mariëlle is inmiddels gestart met de opleiding tot Physician Assistant huisartsenzorg (kortgezegd: PA i.o.). Tijdens deze studie zal ze worden opgeleid om medische taken van de huisarts over te kunnen nemen. Dit betekent dat ze eerst zal meelopen met de huisartsen van de Verbinding, maar langzamerhand zelf bepaalde medische taken zal uitvoeren onder supervisie van de huisarts. Het gaat dan om het onderzoeken, behandelen en begeleiden van mensen met veel voorkomende klachten.

Samenwerking Zwolse fysiotherapie

Fysiotherapie Gezondheidshuis is een samenwerkingsverband aangegaan met andere Zwolse Fysiotherapiepraktijken onder de naam Platform Fysiotherapie Zwolle.
De lancering van de website platformfysiotherapiezwolle.nl was het officiële startmoment van de samenwerking.

Doel van deze samenwerking is: het leveren van de beste zorg voor patiënten in de eigen wijk.

Deelnemers aan het platform behandelen patiënten volgens vastgestelde en gezamenlijk ontwikkelde protocollen voor de eerstelijns fysiotherapie. Door bundeling van onze krachten kunnen we de best mogelijke zorg bieden dicht bij huis. We maken actief gebruik van elkaars expertise en verwijzen daar waar nodig naar elkaar door.

Daarnaast werken we ook intensief samen met andere disciplines in de eerste en tweedelijns zorg en met partijen in het sociale domein ( Gemeente Zwolle, Sportservice). Deze multidisciplinaire aanpak stelt ons in staat om niet alleen effectief maar ook efficiënt te opereren.

Sinds het voorjaar van 2018 zijn wij, Fysiotherapie Gezondheidshuis, sponsor van TC’91. Als sponsor willen wij graag wat voor de club betekenen en willen we bijdragen aan een gezonde en blessurevrije vereniging. Om deze reden bieden wij de leden van TC’91 een inloopspreekuur.

Inloopspreekuur

Het inloopspreekuur vindt om de week plaats op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur in het clubhuis van TC'91 bij de kinderspeelhoek.

Klik hier voor meer informatie.

Heb je de wens om te gaan bewegen, maar wordt dit belemmerd door lichamelijke klachten en durf je hierdoor niet te gaan sporten? Kom dan trainen bij Fysiotherapie Gezondheidshuis op de Fysio Fitness avonden of ochtend onder professionele begeleiding.

RECENT NIEUWS