Nieuws

Huisartsen van de Verbinding staan voor goede zorg. Samen met u werken we aan uw vitaliteit en gezondheid.

Huisartsen leveren deze zorg in samenwerking met andere zorgverleners. Wij doen dat aan de hand van de nieuwste inzichten en standaarden en laten ons daar jaarlijks op toetsen

De afgelopen 3 maanden hebben we te maken gekregen met het vertrek van enkele collega-huisartsen, waaronder dr. Gerritsen per 1 augustus 2021. Het levert een situatie op waar we niet tevreden mee zijn. Een essentieel onderdeel van onze zorg is dat onze patiënten een ‘eigen’ huisarts hebben. Op dit moment zijn dr. Knol, dr. Biewenga en dr. Witteveen de vaste huisartsen voor de Verbinding en per 1 september komt dr. Wietmarschen ons versterken. Er wordt gezocht naar 2 nieuwe huisartsen die zich aan onze praktijk verbinden om de doelstelling ‘elke patiënt een vaste huisarts’ te bereiken. Ter overbrugging wordt de huisartsenpraktijk de komende maanden anders georganiseerd. Wij werken tijdelijk met meerdere waarnemers.

Indien mogelijk zullen wij u bij uw eigen huisarts inplannen voor een doktersafspraak. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan bieden wij u een ‘afspraak’ bij een van de waarnemers. De waarnemers zijn ervaren huisartsen. Om goede zorg te kunnen verlenen hebben zij inzage in uw dossier. Zij sluiten aan bij reeds bestaand beleid of maken samen met u nieuw beleid rondom uw gezondheid. Er worden tijdelijk geen nieuwe patiënten ingeschreven bij de huisartsen.

Contact
Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar via 038-4262402

Huisartsen de Verbinding

Wil jij werken in een leuk team in een moderne praktijk?

Gezondheidshuis Stadshagen is een eerstelijns multidisciplinair centrum in de Zwolse wijk Stadshagen. Met Huisartsenzorg, Fysiotherapie en Apotheek onder één dak en de samenwerking met zorgpartners bieden wij een breed zorgaanbod. Samen werken wij aan de vitaliteit en gezondheid van de inwoners van Stadshagen. Voor huisartsenpraktijk De Verbinding zijn wij op zoek naar een

Doktersassistent (3 dagen per week)

Wij zijn een informeel en bevlogen team bestaande uit 5 huisartsen, 7 doktersassistenten, 2 praktijkondersteuners somatiek, 2 praktijkondersteuners GGZ en een physician assistant huisartsenzorg in opleiding. Samen zijn we huisartsenpraktijk De Verbinding in de Zwolse wijk Stadshagen. We leveren zorg aan ruim 6.500 patiënten in Stadshagen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gediplomeerde doktersassistent die ons team wil versterken.

Wij verwachten dat je:

 • De opleiding tot doktersassistent hebt afgerond.
 • Zelfstandig spreekuren kunt houden.
 • Telefonische triage beheerst.
 • Bezoekers klantvriendelijk te woord staat.
 • Goed in teamverband kunt werken.
 • Beschikbaar bent voor 3 dagen per week.

Wij bieden je:

 • Een team met gemotiveerde collega’s.
 • Een prettige werksfeer en werkomgeving.
 • Arbeidsvoorwaarden conform cao Huisartsenzorg.

Kijk voor meer informatie over ons team, onze praktijk en het gezondheidscentrum op www.gezondheidshuisstadshagen.nl – ook kan je contact opnemen met Christine Nadort, coördinerend doktersassistente, c.nadort@gezondheidshuis.nu - overleglijn 038-4262408.

 • 21 juni tot en met 9 juli dr.N. Lut
 • 5 juli tot en 16 juli  dr. L. Korteschiel
 • 12 juli tot en met 30 juli dr. G.K. Beintema
 • 19 juli tot en met 6 augustus dr. D. van Grieken
 • 2 augustus tot en met 20 augustus dr. E. Kockelkoren
 • 9 augustus tot en met 27 augustus dr. F.S. Oldenhof

Tijdens de zomervakantie van de huisartsen wordt er door de overige artsen uitsluitend waargenomen voor spoedgevallen of dringende zaken die niet kunnen wachten tot uw eigen huisarts weer terug is.

Apotheek Gezondheidshuis is in de zomervakantieweken van 17 juli tot 23 augustus op zaterdag gesloten.

 

 

Fysiotherapie logo                                                                

‘Samen werken aan de vitaliteit en gezondheid van de inwoners van Stadshagen’

Daar zijn we als fysiotherapeuten dagelijks enthousiast mee bezig en we hebben hulp nodig! Heb jij zin om samen met ons aan deze missie te werken dan komen we graag met je in contact.

Wat hebben we nodig?
Een enthousiaste Fysiotherapeut met BIG registratie die zich ook kan vinden in de onderstaande kernwaarden. Ben je opgeleid of nog in opleiding tot Psychosomatisch of Geriatrisch fysiotherapeut, of heb je daar belangstelling voor, dan komen wij ook heel graag in contact met jou.

Flexibel en leergierig
Ons jonge enthousiaste team heeft veel ervaring op verschillende fysiotherapeutische gebieden. Daarmee wordt jouw werk veelzijdig en uitdagend. Je leert van je collega’s en zij van jou. Je wordt op diverse vakgebieden ingezet, van Covid nazorg tot revalidatie tot pijnklachten.

Respectvol en zorgvuldig
Wij zijn een laagdrempelige organisatie waar wij respectvol en zorgvuldig (samen)werken. Patiënten ervaren ieder contact als een persoonlijke benadering. Deze manier van werken geeft ons meerwaarde voor onze patiënten. We bieden de patiënt daadwerkelijk hulp.

Professionaliteit
Je levert samen met ons kwaliteit door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en dit toe te passen in ons vakgebied, met mogelijkheid tot verdere ontplooiing. Samen volgen en anticiperen we op ontwikkelingen in de maatschappij en specifiek in de wijk Stadshagen, waarin we multidisciplinair samenwerken met andere zorgpartners in en buiten het Gezondheidshuis.

Geïnteresseerd geraakt?
Fijn. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jeanette van Tarel, disciplinecoördinator via telefoon: 038-426 83 05 of email: fysiotherapie@gezondheidshuis.nu

Gezondheidshuis Stadshagen is een eerstelijns multidisciplinair centrum in de Zwolse wijk Stadshagen. Met Huisartsenzorg, Apotheek en Fysiotherapie onder één dak en de samenwerking met zorgpartners bieden wij een breed zorgaanbod voor de hele wijk Stadshagen.

Belangrijk bericht over vaccinatie tegen het coronavirus
Vanwege de beperkte beschikbaarheid van vaccins tegen het covid-virus is er in Nederland gekozen voor een landelijk vaccinatiebeleid. Dit betekent dat uw huisarts geen invloed heeft op de levering van de vaccins en de volgorde van vaccinatie. Er wordt gestart met het vaccineren van de groepen met het hoogste risico. Deze groepen zijn bepaald door het RIVM. Als u aan de beurt bent, ontvangt u een oproep voor vaccinatie via uw huisarts of via de GGD.

Momenteel worden de huisartsenpraktijken overspoeld met telefoontjes over de volgorde van vaccineren en met persoonlijke vragen van patiënten over wanneer zij aan de beurt zijn. Uw huisarts heeft geen invloed op de volgorde van het vaccineren en kan deze vragen niet beantwoorden. Heeft u vragen over het vaccinatieproces, kijk dan op de website van de rijksoverheid.

 

Coronavaccinatie bij gebruik van bloedverdunners:

Het gebruik van de bloedverdunners niet staken.

Afhankelijk van de soort bloedverdunner zijn er instructies voor gebruik voorafgaande aan de coronavaccinatie.

Gebruikt u:

– Rivaroxaban (xarelto) of Edoxaban (Lixiana): Bij voorkeur 12 uur na inname kan de vaccinatie gegeven worden. Als dit onmogelijk is, dan zo lang mogelijk na inname van uw medicatie vaccineren; daarna goed afdrukken.

– Apixaban (Eliquis) of Dabigatran (Pradaxa): dan is vaccinatie mogelijk  4 uur na inname van deze medicatie.

– Carbasalaatcalcium(Ascal), Acetylsalicylzuur (Aspro, Apirine, Alka-Seltzer), Dipyridamol (Persantin), Clopidogrel (Grepid, Iscover, Plavix): geen belemmering in inname moment, wel graag na de vaccinatie 2 minuten goed afdrukken.

Gebruikt u medicatie van de trombosedienst zoals;

Acenocoumarol of Fenprocoumon (Marcoumar) dan geldt het volgende:

 • Als de INR stabiel is, kunt u gevaccineerd worden.
 • Bij een wisselende INR waarde kunt u gevaccineerd worden als de INR waarde onder de 3,5 is.

– Bij Heparine injectie, Nadroparine injectie, Fraxiparine injectie mag er een vaccin gegeven worden, wel na de vaccinatie 2 minuten goed afdrukken.

– Heeft u een aangeboren stollingsstoornis als: Hemofilie of Ziekte von Willebrand of een bekende trombopenie of trombopathie: dan graag overleg met de medisch specialist (internist) over opties met betrekking tot vaccinatie.

Gezondheidshuis stadshagen

TOEGANG TOT GEZONDHEIDSHUIS ivm COVID-19 maatregelen.

De huisartspraktijken zijn ook nu bereikbaar en beschikbaar voor uw vragen. U kunt ons bellen tussen 08.00 en 17.00 uur.

Bij drukte kan het soms iets langer duren voordat u aan de beurt bent, maar we staan u graag te woord.

Hierbij nemen we de volgende maatregelen om uw en onze veiligheid in deze periode te borgen:

 • We verlenen passende zorg: digitaal of op afstand waar dit kan, een afspraak op de praktijk wanneer dit nodig is
 • Denk bij “digitaal of op afstand” aan: bellen, beeldbellen of een eConsult met uw huisarts of zorgverlener
 • We verlenen alleen zorg op afspraak: uw contact met huisarts/zorgverlener wordt in overleg met u ingepland
 • Het aantal patiënten in de praktijk houden we beperkt door ruimere afspraken en spreiding van afspraken
 • We vragen u waar mogelijk alléén naar de praktijk te komen, een evt partner/vervoer vragen we buiten op u te wachten
 • Voor ouders van jonge kinderen of begeleiding bij een minder mobiele patiënt maken we een uitzondering
 • Bij binnenkomst van het Gezondheidshuis ontvangt u handalcohol om uw handen te ontsmetten
 • Wilt u een mond-neusmasker mee nemen en deze dragen bij binnenkomst in het gebouw en tijdens uw behandeling (kinderen vanaf 13 jaar)
 • In de wachtkamer zijn zitplaatsen aangegeven en afgegrensd met tenminste 1,5 meter onderlinge afstand
 • Patiënten met luchtwegklachten worden op een volledig gescheiden spreekuur en locatie door ons gezien
 • Zorgverleners met een (mogelijke) corona besmetting worden meteen getest en werken níet binnen de praktijk
 • Wanneer dit nodig is wordt in overleg een visite ingepland en wordt u bezocht door een huisarts thuis
 • In deze periode ziet u (op het luchtweg spreekuur/visite) mogelijk niet uw eigen huisarts maar 1 van de collega’s

We willen op deze manier zorgen dat u tijdig een antwoord op uw vragen krijgt en uitstel/gezondheidsschade voorkomen.

De apotheek is toegankelijk voor het ophalen van geneesmiddelen na ontvangst van een ophaalcode. Om de verblijfstijd en doorlooptijd zo kort mogelijk te houden, kunt u niet ter plekke wachten terwijl wij uw recept klaar maken. Onze bezorgservice is uitgebreid en na een bezoek aan een arts bezorgen wij uw medicatie nog dezelfde dag. Indien u belt met een zelfzorgvraag, kunnen wij u telefonisch advies geven en zo nodig een zelfzorgmiddel voor u klaar leggen.
Weet u dat u herhaalrecepten heel eenvoudig online kunt aanvragen ? Maar u kunt aanvragen voor herhaalrecepten ook u in de brievenbus deponeren. Herhaalrecepten kunt u ophalen na ontvangst van een (4-cijferige) ophaalcode. Of uit de kluis: deze is 24-7 bereikbaar en toegankelijk na ontvangst van een (6-cijferige) toegangscode.

Bent u ouder dan 70 jaar en/of blijft u op dit moment liever thuis? Dan bezorgen wij uw herhaalmedicatie graag bij u thuis.

De fysiotherapie praktijk is geopend en alleen op afspraak toegankelijk voor behandeling. Kijk op de pagina fysiotherapie voor informatie mbt corona maatregelen en gewijzigde wachtruimte fysiotherapie. 

 

202010 Luchtwegspreekuur poster  Covid poster 15 10  Covid19 poster apotheek 15 10

 

Vanaf 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in onder andere winkels, musea en theaters. Deze verplichting geldt niet als u vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunt dragen. Politie en boa’s kunnen u vragen aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor u geldt. U kunt in dat geval deze verklaring ontheffing mondkapjesplicht printen en invullen. Het is niet de bedoeling dat uw huisarts hiervoor een verklaring schrijft.

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om te blijven bewegen. Je lichaam en houding veranderen. Maar ook tijdens de bevalling en bij het herstel na de bevalling is het belangrijk fit te zijn.

We gaan actief, maar op een verantwoorde manier aan de slag tijdens de lessen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Het is een sportief uur met andere “mama’s to be” waarin ook tips en adviezen worden gedeeld en we de les gezamenlijk afsluiten met ontspanning of mindfulness oefeningen.

Locatie:
Gezondheidshuis Stadshagen
Werkerlaan 156
8043 LK Zwolle

Bij mooi weer trainen we buiten in het Twistvlietpark, achter het gebouw. Bij slecht weer trainen we in de oefenzaal van Fysiotherapie Gezondheidshuis. In kleine groepjes met verschillende oefeningen op een mat op de grond of op onze toestellen. Deze oefeningen zijn per persoon verschillend en afgestemd op je eigen niveau.

Anouk en Floor zijn beiden fysiotherapeut met kennis van het bekken en behandelen zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten.
Floor is bevoegd in het geven van yoga lessen.

Hopelijk tot snel!

Voor aanmelden of meer informatie, mail naar fysiotherapie@gezondheidshuis.nu of bel ons op 038-426 83 05. 

Floor Fit Zwanger

Vanaf maandag 31 augustus kunt u weer terecht in het Gezondheidshuis voor bloedafname door medewerkers van Isala, voor personen vanaf 8 jaar,

alleen op afspraak 

zie de website van Isala   locatie Gezondheidshuis postcode 8043 LK 

U maakt een afspraak voor bloedafname via mijnIsala en eventueel telefonisch via 038-4242377. 

Isala is aanwezig op maandag t/m donderdag van 08:00-10:30 uur. 
De wachtruimte in het Gezondheidshuis is tegenover de receptie, begane grond. 

 

 

Denkt u mogelijk met corona besmet te zijn lees dan eerst onderstaande informatie vóórdat u met de huisartspraktijk contact opneemt. Is contact nodig kom dan NIET naar de praktijk maar bel met de praktijkassistente.

Op de website 'moetiknaardedokter.nl' staat een zelftest voor patiënten. Door een aantal vragen te beantwoorden krijgt u meteen advies of u contact op moeten nemen met de huisartsenpraktijk. We volgen als huisartspraktijken Werkeren en De Verbinding de landelijke richtlijnen en afspraken vanuit het RIVM en GGD IJsselland.
Meer informatie over het coronavirus is te vinden op:
Thuisarts.nl  https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus 

Coronavirus in het kort

 • Het nieuwe coronavirus kan luchtwegklachten en mogelijk longontsteking geven.
 • Klachten zijn: koorts met daarbij hoesten of moeilijk ademhalen. 
 • Voorkom besmetting van virussen:
  • Was regelmatig uw handen.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Bel uw huisarts alléén wanneer u bovengenoemde zelftest hebt doorlopen en de informatie van thuisarts.nl of landelijk telefoonnummer RIVM heeft geraadpleegd. In veel gevallen blijkt contact met de praktijk dan niet meer nodig. Komt u uit op een advies om contact op te nemen met uw huisartspraktijk dan zijn we er vanzelfsprekend voor u. Afhankelijk van dag en tijdstip belt u dan het regulier nummer voor contact met huisartspraktijk of huisartsenpost.
 • Ga NIET naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Dan zou u andere mensen kunnen besmetten.

De eikenprocessierups is een rups die in eikenbomen voorkomt. Op een groot aantal eikenbomen in vrijwel heel Nederland kan men voornamelijk in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsenaantreffen. Klikt u hier voor achtergrondinformatie over de rups, hoe u klachten herkent en de mogelijke behandeling.

webbanner rupsen.info 300x300px

 

 

De maatregelen die wij moeten treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zorgen ervoor dat wij onze zorg meer op afstand verlenen.

Wij introduceren daarom beeldzorg. Onze zorgprofessionals kunnen via een beeldscherm met u communiceren. Het voordeel van beeldbellen is dat we daarmee het persoonlijke aspect van de behandeling behouden. Natuurlijk is beeldbellen niet verplicht, als u liever contact heeft via de telefoon dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Beste patiënten,

Zoals u wellicht hebt vernomen beginnen er tekorten te ontstaan aan mondmaskers, veiligheidsbrillen en andere beschermingsmaterialen ten behoeve van de zorg voor patiënten. Dit geldt voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsenposten maar ook voor uw eigen huisartsenpraktijk begint de situatie nijpend te worden.

In de normale dagelijkse omgang tussen mensen op straat, in winkels en het openbaar vervoer heeft het dragen van beschermingsmaterialen geen enkele meerwaarde (het is effectiever om minimaal 1,5 tot 2 meter afstand tot elkaar te bewaren en hoesten/niezen in de elleboogsplooi te doen, elkaar geen handen te geven en regelmatig gedurende 20 seconden de handen grondig te wassen). Ter voorkoming van overdracht van het virus van en naar hulpverleners zijn deze beschermingsmaterialen echter ESSENTIEEL!

Mocht u nog verf-/mondmaskers of veiligheidsbrillen (bij voorkeur in originele verpakking) thuis hebben liggen, brengt u deze dan alstublieft naar het Gezondheidshuis.

Voor het verzamelen van deze materialen hebben wij een bak geplaatst bij de kluizenwand van de apotheek.

Wij zullen zorgdragen voor een evenredige verdeling over onze praktijkmedewerkers en andere praktijken/hulpverleners waar de noden hoog zijn!

Bij voorbaat onze hartelijke dank!

Gezondheidshuis Stadshagen

Aad Schouten

Directeur

RECENT NIEUWS