Nieuws

Team Fysiotherapie Gezondheidshuis is op zoek naar een

Fysiotherapeut


per 1 augustus 2019 voor minimaal 2 dagen per week

Wij hebben plaats voor een nieuwe collega die bekend is met FysioRoadmap en met het werken in een Plus praktijk. Laat ons weten waarom je in ons team wilt komen werken wat jouw specialisatie is of wat jouw aandachtsgebieden zijn.

Graag ontvangen wij jouw reactie vóór 25 juni a.s. per e mail via fysiotherapie@gezondheidshuis.nu
t.a.v. Jeanette van Tarel, disciplinecoördinator

Fysiotherapie Gezondheidshuis is kenmerkend door

  • multidisciplinaire aanpak: korte lijnen en goede samenwerking met huisartsen, apotheek, specialisten en andere praktijken
  • deskundigheid en specialistische behandelmethoden: hierin wordt voortdurend geïnvesteerd door bijscholing
  • onze kwaliteit wordt gecontroleerd en is gewaardeerd (Pluspraktijk)
  • goede bereikbaarheid: geen wachtlijsten, locatie midden in de woonwijk
  • fijne locatie met een moderne en ruime oefenruimte

De stichting Gezondheidszorg Stadshagen heeft tot doel het bevorderen en uitvoeren van een samenhangend geheel van eerstelijnszorg en daarmee gelijk te stellen en/of samenhangende activiteiten, van optimale kwaliteit, tegen acceptabele kosten. De stichting exploiteert het Gezondheidshuis en wordt bestuurd door de directeur onder toezicht van de Raad van Toezicht.
De Raad van Toezicht bestaat uit drie leden. Door het vertrek van één van de leden (einde zittingsperiode) ontstaat een vacature voor:

                                          Lid van de Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht (RvT) heeft tot taak integraal toezicht te houden op het algemene beleid van de directeur/bestuurder en op de algemene gang van zaken in de stichting overeenkomstig de uitgangspunten van de zorgbrede Governance code. Daarnaast staat de RvT de directeur/bestuurder met raad en daad terzijde op de verschillende beleidsterreinen. De RvT komt gemiddeld zes keer per jaar bijeen. De zittingstermijn bedraagt vier jaar met maximaal één maal herbenoeming. Benoeming vindt plaats door de RvT. Wij bieden: een functie bij een innovatieve organisatie waar maatschappelijke betrokkenheid een belangrijk element is.

Functie-eisen
• Onderschrijft de doelstellingen van de stichting.
• Beschikt over een HBO/academisch werk- en denkniveau.
• Bezit algemeen bestuurlijke kwaliteiten en ervaring.
• Hanteert een juist evenwicht tussen betrokkenheid en afstand.
• Heeft het vermogen om de directeur/bestuurder met raad en daad als klankbord terzijde te staan.
• Heeft bij voorkeur affiniteit met:

o lokale situatie met name wat betreft de zorg
o de werkvelden van het Gezondheidshuis

• Heeft inzicht in de zorgsector en zorgverlening en is voldoende beschikbaar.
• Wonen in (de omgeving van ) Stadshagen is een pré.

Wij zoeken kandidaten voor het Juridische profiel:
Kennis van relevante wet- en regelgeving omtrent zorg- en dienstverlening. Specifieke juridische kennis op het gebied van:
• Contracten met interne en externe partijen
• Juridische aspecten rondom samenwerkingsverbanden

Voor aanvullende informatie kan contact opgenomen worden met: de heer Aad Schouten directeur/bestuurder 06 25006013. Of de heer René Gort Erbrink: 06 28594545. Reacties gestuurd worden naar: Stichting Gezondheidszorg Stadshagen, de heer R. Gort Erbrink, voorzitter Raad van Toezicht, Werkerlaan 156, 8043 LK Zwolle. Of via e-mail naar: j.tolsma@gezondheidshuis.nu.

Met ingang van 1 april jl. is dokter Hermanides met zwangerschapsverlof gegaan. Haar praktijk wordt waargenomen door waarnemend huisartsen dokter De Rijp en dokter Van der Molen.

Met ingang van 1 september verwachten wij dokter Hermanides weer terug.

Team Huisartspraktijk Werkeren

Sinds het voorjaar van 2018 zijn wij, Fysiotherapie Gezondheidshuis, sponsor van TC’91. Als sponsor willen wij graag wat voor de club betekenen en willen we bijdragen aan een gezonde en blessurevrije vereniging. Om deze reden bieden wij de leden van TC’91 de volgende diensten:

Inloopspreekuur

Het inloopspreekuur vindt om de week plaats op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur in het clubhuis van TC'91 bij de kinderspeelhoek.

Klik hier voor meer informatie.

Heb je de wens om te gaan bewegen, maar wordt dit belemmerd door lichamelijke klachten en durf je hierdoor niet te gaan sporten? Kom dan trainen bij Fysiotherapie Gezondheidshuis op de Fysio Fitness avonden of ochtend onder professionele begeleiding.

In verband met zwangerschapsverlof wordt de praktijk van dr. Kockelkoren waargenomen door dr. Rijkmans.

Zijn werkdagen zijn woensdag. donderdag en vrijdag.

Op dagen dat dr. Rijkmans niet aanwezig is wordt voor spoed waagenomen door de andere collega's.

Naar aanleiding van vernieuwde inzichten is de behandeling van wratten veranderd.

Van alle wratten verdwijnt zonder behandeling de helft binnen een jaar en tweederde binnen twee jaar.

Uit onderzoek blijkt dat vooral voetwratten heel erg vaak met stikstof behandeld worden voordat de wrat verdwijnt. Het advies is dan ook om eerst af te wachten.
Mocht u niet willen wachten omdat de wrat pijnklachten geeft, of omdat u er om cosmetische redenen graag van af wilt, dan kunnen we een zalf voorschrijven.
Heeft u vragen over het behandelen van wratten, of wilt u een wrat laten behandelen, neemt u dan contact op met de doktersassistente.

 

 

Voor steeds meer toepassingen zoals MijnGezondheidsNet maar ook (elektronische) verwijzingen naar het ziekenhuis
is het nodig om over uw juiste e-mailadres en telefoonnummer te beschikken. Zou u uw gegevens willen (laten) controleren
en indien nodig willen aanpassen bij de receptie van het Gezondheidshuis?

Vergeet u uw telefoonnummer en e-mail adres bij uw kinderen niet ook meteen aan te passen?

Fysio Fitness geboden door Fysiotherapie Gezondheidshuis is voor mensen met lichamelijke klachten of beperkingen die graag in beweging willen komen, voor patiënten die fysiotherapeutisch uitbehandeld zijn maar ter onderhoud of preventie willen blijven trainen én voor mensen zonder klachten.

Kortom: wil je graag in beweging komen, maar weet je niet hoe en is een sportschool niets voor jou? Kom dan bij ons trainen.

Hoe zien de trainingen eruit?

We trainen in groepen van maximaal 6 deelnemers waar altijd een begeleider op staat. Een training duurt een uur en zal 1x in de week plaatsvinden op de dinsdagavond, woensdagochtend, donderdagavond, of vrijdagochtend. Indeling is in overleg en naar beschikbaarheid in de groepen. Van tevoren vindt er een korte intake plaats waarin de trainingsdoelen besproken worden en waarbij eventuele klachten of beperkingen voor het sporten aangegeven kunnen worden. Aan de hand van dit gesprek wordt er samen met je een persoonlijk trainingsschema opgesteld.

Je kunt aan de trainingen deelnemen als je in staat bent om zelfstandig te kunnen trainen. Er is altijd iemand voor begeleiding aanwezig, maar in verband met het zelfstandige karakter van de trainingen is het belangrijk dat je voldoende mobiel bent en bijvoorbeeld niet afhankelijk bent van een rolstoel of scootmobiel.

Kosten

Deelname kost € 30,- per maand. De kosten zijn voor de deelnemer zelf, deze trainingen vallen niet onder een fysiotherapeutische behandeling en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. Voor de intake rekenen we eenmalig € 25,--.
Je kunt je abonnement per maand opzeggen, je zit bij ons niet vast aan een langdurig contract.

Wanneer je nog vragen hebt over de Fysio Fitness kun je die uiteraard aan ons stellen. Wij zijn bereikbaar op 038 - 426 83 05 of via fysiotherapie@gezondheidshuis.nu

 

 

 

Bij De Verbinding is de groeipraktijk open voor inschrijvingen.

Op de website defysiotherapeut.com leest u uitgebreide informatie over bovenstaande en nog veel meer aandoeningen. Met uitleg over de klacht, de symptomen, risicofactoren, wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen én wat u zelf kunt doen.

De apotheek heeft haar openingstijden verruimd en is vanaf nu iedere werkdag open van 8.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 – 12.00 uur.

Administratieve lasten die samenhangen met herhaalverwijzingen waren voor zorgverleners in de paramedische sector een groot knelpunt.

Huisregels Praktijk

Via MijnGezondheid.net kunt u eenvoudig en snel allerlei zaken regelen met uw huisarts, praktijkondersteuner en apotheek. Met MijnGezondheid.net is de praktijk 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar!

RECENT NIEUWS