Nieuws

Gezondheidshuis Stadshagen is op eerste en tweede Kerstdag  ( di 25 en wo 26 december) en Nieuwjaarsdag ( di 1 januari ) gesloten.
Voor spoedgevallen bij de huisarts kunt u bellen met de huisartsenpost telefoon; 0900 - 333 6 333.

Op maandag 24 en 31 december is het Gezondheidheidshuis geopend van 8.00 - 17.00 uur.

Team Gezondheidshuis wenst u fijne Kerstdagen en een goed 2019.

Vacature apotheekbezorger

Apotheek Gezondheidshuis is op zoek naar een bezorger die twee dagen per week tussen 12.00 en 19.00 uur kan bezorgen en daarnaast de flexibiliteit heeft om zo nodig op andere dagen in te vallen.

Een motivatie en cv kan gezonden worden naar apotheek@gezondheidshuis.nu

Heb je de wens om te gaan bewegen, maar wordt dit belemmerd door lichamelijke klachten en durf je hierdoor niet te gaan sporten? Kom dan trainen bij Fysiotherapie Gezondheidshuis op de Fysio Fitness avonden of ochtend onder professionele begeleiding.

Met ingang van 15 oktober j.l. hebben wij een nieuwe waarnemend huisarts mogen verwelkomen binnen ons huisartsenteam Werkeren.

Dokter Rijkmans zal de praktijk van dokter Cleveringa waarnemen. Zijn werkdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag.

Op dagen dat dokter Rijkmans niet aanwezig is worden de spoed klachten door de andere collega's overgenomen.

Naar aanleiding van vernieuwde inzichten is de behandeling van wratten veranderd.

Van alle wratten verdwijnt zonder behandeling de helft binnen een jaar en tweederde binnen twee jaar.

Uit onderzoek blijkt dat vooral voetwratten heel erg vaak met stikstof behandeld worden voordat de wrat verdwijnt. Het advies is dan ook om eerst af te wachten.
Mocht u niet willen wachten omdat de wrat pijnklachten geeft, of omdat u er om cosmetische redenen graag van af wilt, dan kunnen we een zalf voorschrijven.
Heeft u vragen over het behandelen van wratten, of wilt u een wrat laten behandelen, neemt u dan contact op met de doktersassistente.

 

 

Voor steeds meer toepassingen zoals MijnGezondheidsNet maar ook (elektronische) verwijzingen naar het ziekenhuis
is het nodig om over uw juiste e-mailadres en telefoonnummer te beschikken. Zou u uw gegevens willen (laten) controleren
en indien nodig willen aanpassen bij de receptie van het Gezondheidshuis?

Vergeet u uw telefoonnummer en e-mail adres bij uw kinderen niet ook meteen aan te passen?

Fysio Fitness geboden door Fysiotherapie Gezondheidshuis is voor mensen met lichamelijke klachten of beperkingen die graag in beweging willen komen, voor patiënten die fysiotherapeutisch uitbehandeld zijn maar ter onderhoud of preventie willen blijven trainen én voor mensen zonder klachten.

Kortom: wil je graag in beweging komen, maar weet je niet hoe en is een sportschool niets voor jou? Kom dan bij ons trainen.

Hoe zien de trainingen eruit?

We trainen in groepen van maximaal 6 deelnemers waar altijd een begeleider op staat. Een training duurt een uur en zal 1x in de week plaatsvinden op de dinsdagavond, donderdagavond, of vrijdagochtend, indeling is in overleg en naar beschikbaarheid in de groepen. Van tevoren vindt er een korte intake plaats waarin de trainingsdoelen besproken worden en waarbij eventuele klachten of beperkingen voor het sporten aangegeven kunnen worden. Aan de hand van dit gesprek wordt er samen met je een persoonlijk trainingsschema opgesteld.

Je kunt aan de trainingen deelnemen als je in staat bent om zelfstandig te kunnen trainen. Er is altijd iemand voor begeleiding aanwezig, maar in verband met het zelfstandige karakter van de trainingen is het belangrijk dat je voldoende mobiel bent en bijvoorbeeld niet afhankelijk bent van een rolstoel of scootmobiel.

Kosten

Deelname kost € 30,- per maand. De kosten zijn voor de deelnemer zelf, deze trainingen vallen niet onder een fysiotherapeutische behandeling en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. Voor de intake rekenen we eenmalig € 25,--.
Je kunt je abonnement per maand opzeggen, je zit bij ons niet vast aan een langdurig contract.

Wanneer je nog vragen hebt over de Fysio Fitness kun je die uiteraard aan ons stellen. Wij zijn bereikbaar op 038 - 426 83 05 of via fysiotherapie@gezondheidshuis.nu

 

 

Bij De Verbinding is de groeipraktijk open voor inschrijvingen.

Op de website defysiotherapeut.com leest u uitgebreide informatie over bovenstaande en nog veel meer aandoeningen. Met uitleg over de klacht, de symptomen, risicofactoren, wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen én wat u zelf kunt doen.

Zit met Pit! is een landelijk lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5 gericht op het aanleren van een goede zithouding in combinatie met gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. Leonie Scholten (kinderfysiotherapeut) is de "Zit met Pit!" therapeut in Gezondheidshuis Stadshagen.

Klik door voor informatie over Zit met Pit!

 

De apotheek heeft haar openingstijden verruimd en is vanaf nu iedere werkdag open van 8.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 – 12.00 uur.

Wilt u zich zowel bij de apotheek als bij een huisarts in het Gezondheidshuis in laten schrijven, klikt u dan hier voor de procedure en formulieren.

Heeft u al een huisarts en wilt u zich alleen bij de apotheek laten inschrijven, dan bent u ook van harte welkom. Wij kunnen u altijd helpen met uw recept, ook al bent u nog niet bij ons bekend.

Komt u van een apotheek in de regio Zwolle, dan kunt u bij ons een overschrijvingsformulier invullen. Daarmee geeft u toestemming voor het overnemen van uw farmaceutische dossier.

Komt u van een apotheek buiten de regio Zwolle, neemt u dan een actueel medicatie-overzicht mee. Wij kunnen u dan ter plekke inschrijven.

Administratieve lasten die samenhangen met herhaalverwijzingen waren voor zorgverleners in de paramedische sector een groot knelpunt.

Huisregels Praktijk

Via MijnGezondheid.net kunt u eenvoudig en snel allerlei zaken regelen met uw huisarts, praktijkondersteuner en apotheek. Met MijnGezondheid.net is de praktijk 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar!

RECENT NIEUWS