Nieuws

Sommige mensen kunnen ernstig ziek worden door de griep. Zij ontvangen een uitnodiging voor de gratis griepprik. De uitnodigen zullen medio oktober worden verzonden. De datum staat gepland op dinsdag 30 oktober 2018. De griepprik verkleint de kans dat u griep krijgt. Het is belangrijk u te beschermen tegen de griep, zeker als u ouder bent dan 60 of tot een risicogroep behoort.


Voor meer informatie over de griepprik en het voorkomen van de griep kunt u kijken op: thuisarts.nl/griep/ik-wil-griep-voorkomen

Met het mooie weer van de afgelopen weken neemt het aantal mensen wat last heeft van hooikoorts ook flink toe. Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. De klachten zijn: een jeukende, verstopte of een loopneus, waardoor u veel niest. Jeukende, tranende of brandende ogen. Een droge en branderig keel, waarbij u moet hoesten. Hooikoorts is vervelend, maar het kan geen kwaad.

Medical Taping is een methode die voor veel verlichting kan zorgen bij hooikoortspatiënten. Het prikkelt de huid extern en beïnvloedt de weefselstructuren van delen van het ruggenmerg. CureTape bevat geen medicinale toevoegingen, maar blijkt uit onderzoeken zeer effectief bij hooikoortsklachten.

Voor steeds meer toepassingen zoals MijnGezondheidsNet maar ook (elektronische) verwijzingen naar het ziekenhuis
is het nodig om over uw juiste e-mailadres en telefoonnummer te beschikken. Zou u uw gegevens willen (laten) controleren
en indien nodig willen aanpassen bij de receptie van het Gezondheidshuis?

Vergeet u uw telefoonnummer en e-mail adres bij uw kinderen niet ook meteen aan te passen?

Bij De Verbinding is de groeipraktijk open voor inschrijvingen.

Op de website defysiotherapeut.com leest u uitgebreide informatie over bovenstaande en nog veel meer aandoeningen. Met uitleg over de klacht, de symptomen, risicofactoren, wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen én wat u zelf kunt doen.

Zit met Pit! is een landelijk lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5 gericht op het aanleren van een goede zithouding in combinatie met gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. Leonie Scholten (kinderfysiotherapeut) is de "Zit met Pit!" therapeut in Gezondheidshuis Stadshagen.

Klik door voor informatie over Zit met Pit!

 

Heb je de wens om te gaan bewegen, maar wordt dit belemmerd door lichamelijke klachten en durf je hierdoor niet te gaan sporten? Kom dan trainen bij Fysiotherapie Gezondheidshuis op de Fysio Fitness avonden onder professionele begeleiding.

De apotheek heeft haar openingstijden verruimd en is vanaf nu iedere werkdag open van 8.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 – 12.00 uur.

Wilt u zich zowel bij de apotheek als bij een huisarts in het Gezondheidshuis in laten schrijven, klikt u dan hier voor de procedure en formulieren.

Heeft u al een huisarts en wilt u zich alleen bij de apotheek laten inschrijven, dan bent u ook van harte welkom. Wij kunnen u altijd helpen met uw recept, ook al bent u nog niet bij ons bekend.

Komt u van een apotheek in de regio Zwolle, dan kunt u bij ons een overschrijvingsformulier invullen. Daarmee geeft u toestemming voor het overnemen van uw farmaceutische dossier.

Komt u van een apotheek buiten de regio Zwolle, neemt u dan een actueel medicatie-overzicht mee. Wij kunnen u dan ter plekke inschrijven.

Administratieve lasten die samenhangen met herhaalverwijzingen waren voor zorgverleners in de paramedische sector een groot knelpunt.

Huisregels Praktijk

Via MijnGezondheid.net kunt u eenvoudig en snel allerlei zaken regelen met uw huisarts, praktijkondersteuner en apotheek. Met MijnGezondheid.net is de praktijk 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar!

RECENT NIEUWS