Nieuws

Heb jij zin in een leuke nieuwe uitdaging?

Voor onze twee huisartsenpraktijken zijn wij op zoek naar meerdere enthousiaste doktersassistentes.

Wie zijn wij?

Wij zijn Gezondheidshuis Stadshagen, een multidisciplinair centrum in de 1e lijnszorg. In ons huis bevinden zich twee grote huisartsenpraktijken, een fysiotherapie praktijk en een apotheek, met een uitstekende onderlinge samenwerking.

Samen werken we aan de vitaliteit van de inwoners van de Zwolse wijk Stadshagen. In de “Samenwerken in de Wijk”- projecten werken we met elkaar aan vitaliteit, leefstijl en welzijn. Doordat we onder één dak gehuisvest zijn en elkaar goed kennen, zijn de lijntjes kort en is een overlegje met een andere discipline tijdens de koffie zo gedaan.

Wat zoeken we?

Voor onze twee huisartsenpraktijken Werkeren en De Verbinding zijn we op zoek naar gediplomeerde doktersassistentes die houden van energiek en afwisselend werk in een gezellig team. De omvang van het dienstverband bespreken we samen.

Wat bieden we?

Het Gezondheidshuis biedt een leuke werkplek met fijne collega’s waar je ervaring op kunt doen en waar jij jouw ervaring als doktersassistente in kunt brengen en samen kunt werken met verschillende disciplines. Het salaris bedraagt minimaal € 2.403 en maximaal € 3.321 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Ben jij die betrokken, enthousiaste doktersassistente die het leuk vindt met ons mee te werken in deze levendige wijk, dan komen we heel graag met je in contact.

Heb je nog vragen over de inhoud van de functie? Die beantwoorden we graag.

Wilma Dutij, coördinerend doktersassistente praktijk Werkeren: w.dutij@gezondheidshuis.nu

Marije Kamphuis, praktijkmanager De Verbinding: m.kamphuis@gezondheidshuis.nu

Sollicitaties kunnen gericht worden aan Saskia Verdurmen, HR adviseur: s.verdurmen@gezondheidshuis.nu

Vakanties huisartsen Werkeren:

Tijdens de zomervakanties van de huisartsen nemen de overige collega’s uitsluitend waar voor spoedgevallen.
In verband met het landelijk tekort aan huisartsen is het dit jaar niet gelukt om waarneming te vinden om de vakanties op te vangen.
Om het tekort op te vangen zullen we gedurende de zomervakantie periode (18 juli tot en met 31 augustus) de huisartsenpraktijken van Werkeren en de Verbinding samenvoegen.

 Mevr. Nagelmaeker   13 tot en met 30 juni
 Dhr. F. Oldenhof     11 tot en met 29 juli
 Mevr. N. Lut     11 tot en met 29 juli
 Mevr.G.K. Beintema    30 juli tot en met 12 augustus
 Mevr. D. van Grieken   1 tot en met 19 augustus
 Mevr. E. Kockelkoren   8 tot en met 26 augustus
 Mevr. R. Derks   18 juli tot en met 5 augustus
 Dhr. T. Smits    19 augustus tot en met 1 september

  

  

            

                   

Heb jij zin in een leuke nieuwe uitdaging?

Wij zijn op zoek naar tenminste twee vaste waarnemend huisartsen voor de periode van 1 februari
2022 – 1 september 2022 (de periode is bespreekbaar) voor 2 tot drie dagen in de week. 

Klik hier voor de vacature. 

Heb je nog vragen? Die beantwoorden we graag

Inhoud: Frank Oldenhof: f.oldenhof@gezondheidshuis.nu , Edward Knol: e.knol@gezondheidshuis.nu
Procedure: Marije Kamphuis, m.kamphuis@gezondheidshuis.nu

Cliëntenraad Gezondheidshuis Stadshagen
Sinds de zomer van 2021 heeft het Gezondheidshuis Stadshagen een cliëntenraad. Dat is een soort ‘adviesraad’ die bestaat uit vijf cliënten van het Gezondheidshuis. Als cliëntenraad zetten we ons in voor de belangen van de patiënten van het Gezondheidshuis en de gezondheid in Stadshagen. We denken mee over nieuwe ontwikkelingen. En we brengen signalen die we krijgen onder de aandacht van het Gezondheidshuis.

Invloed
Als cliëntenraad hebben we invloed op het (nieuwe) beleid. Wettelijk is vastgelegd dat bepaalde plannen en besluiten eerst worden besproken met de cliëntenraad. De cliëntenraad moet daar dan over adviseren of ermee instemmen, voordat een besluit wordt uitgevoerd. We zullen voorstellen steeds kritisch bespreken. De belangen van de patiënten staan daarbij centraal.

Wat doet de cliëntenraad?
Het is belangrijk dat een patiënt goede zorg krijgt. Ook moet een patiënt zich zo veel mogelijk op zijn gemak en gehoord voelen. Daarom horen we ook graag van u hoe u de zorg ervaart. Bijvoorbeeld: Bent u vriendelijk te woord gestaan? Voelt u zich begrepen en bediend?  Kreeg u duidelijke informatie van de dokter of de fysiotherapeut? Is de bewegwijzering duidelijk?

Wat doet de cliëntenraad niet?
De cliëntenraad is er voor het gemeenschappelijke belang van alle cliënten. Het gaat dus niet om de situatie van één patiënt. Heeft u een persoonlijke klacht? Dan kunt u daarvoor de klachtenprocedure volgen die u ook op deze website kunt vinden.

Contact en reacties
Om onze rol goed te kunnen vervullen, vinden we het heel belangrijk om te weten hoe u de zorg van het Gezondheidshuis ervaart. Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons een e-mail sturen met uw reactie en ideeën. Uw naam en contactgegevens zijn alleen nodig als u een reactie wilt ontvangen. U kunt ons per email bereiken via clientenraad@gezondheidshuis.nu.


Wie zijn wij?
De cliëntenraad van het Gezondheidshuis bestaat uit vijf onafhankelijke cliënten die in Stadshagen wonen: soms kort, soms al heel lang. Niemand van ons werkt dus bij het Gezondheidshuis. De cliëntenraad bestaat op dit moment uit de volgende leden:

Albertine Sjollema (voorzitter)
Madelijn van Tilborg (secretaris)
Anja de Vries
Nathalie van de Pol
Gerbert Hebbink

Gezondheidshuis stadshagen

TOEGANG TOT GEZONDHEIDSHUIS

De huisartspraktijken zijn bereikbaar en beschikbaar voor uw vragen. U kunt ons bellen tussen 08.00 en 17.00 uur.

Bij drukte kan het soms iets langer duren voordat u aan de beurt bent, maar we staan u graag te woord.

Hierbij nemen we de volgende maatregelen om uw en onze veiligheid te borgen:

 • We verlenen passende zorg: digitaal of op afstand waar dit kan, een afspraak op de praktijk wanneer dit nodig is
 • Denk bij “digitaal of op afstand” aan: bellen, beeldbellen of een eConsult met uw huisarts of zorgverlener
 • We verlenen alleen zorg op afspraak: uw contact met huisarts/zorgverlener wordt in overleg met u ingepland
 • Het aantal patiënten in de praktijk houden we beperkt door ruimere afspraken en spreiding van afspraken
 • We vragen u waar mogelijk alléén naar de praktijk te komen, een evt partner/vervoer vragen we buiten op u te wachten
 • Voor ouders van jonge kinderen of begeleiding bij een minder mobiele patiënt maken we een uitzondering
 • Bij binnenkomst van het Gezondheidshuis ontvangt u handalcohol om uw handen te ontsmetten
 • Zo nodig vragen wij u bij behandeling binnen de 1,5 m een mond-neusmasker te dragen in de behandelkamer en dragen wij deze ook
 • Patiënten met luchtwegklachten worden op een volledig gescheiden spreekuur en locatie door ons gezien
 • Zorgverleners met een (mogelijke) corona besmetting worden meteen getest en werken níet binnen de praktijk
 • Wanneer dit nodig is wordt in overleg een visite ingepland en wordt u bezocht door een huisarts thuis
 • In deze periode ziet u (op het luchtweg spreekuur/visite) mogelijk niet uw eigen huisarts maar 1 van de collega’s

We willen op deze manier zorgen dat u tijdig een antwoord op uw vragen krijgt en uitstel/gezondheidsschade voorkomen.

De apotheek is toegankelijk voor het ophalen van geneesmiddelen na ontvangst van een ophaalcode. Ook kunt u met uw recept terecht in de apotheek. Houdt u hierbij rekening met de 1,5m afstand tot andere patienten?

Daarnaast zijn wij ook telefonisch en online te bereiken.

Weet u dat u herhaalrecepten heel eenvoudig online kunt aanvragen ? Maar u kunt aanvragen voor herhaalrecepten ook u in de brievenbus deponeren. Herhaalrecepten kunt u ophalen na ontvangst van een (4-cijferige) ophaalcode. Of uit de kluis: deze is 24-7 bereikbaar en toegankelijk na ontvangst van een (6-cijferige) toegangscode.

Bent u ouder dan 70 jaar en/of blijft u op dit moment liever thuis? Dan bezorgen wij uw herhaalmedicatie graag bij u thuis.
De fysiotherapie praktijk is geopend en alleen op afspraak toegankelijk voor behandeling.  

202010 Luchtwegspreekuur poster    

 

Huisarts - ontzorgd worden, multidisciplinair werken in een prachtige wijk in Gezondheidshuis Stadshagen
Zwolle
Vaste baan
40 uur
Huisartsenpraktijk
18918
15-09-2021

In deze praktijk is er ruimte om verschillende ideeën en concepten uit te werken, je kunt innoveren en pionieren. Je geeft de voorkeur aan werken als praktijkhouder in loondienst. 

Jouw nieuwe baan

Gezondheidshuis Stadshagen biedt jou veel mooie voordelen. Dit gezondheidscentrum omvat twee huisartsenpraktijken, een fysiotherapiepraktijk, een apotheek en verschillende zorgpartners. Multidisciplinair samenwerken aan de vitaliteit en gezondheid van de inwoners van Stadshagen spreekt jou aan. Daarnaast is deze praktijk enorm benieuwd naar jouw visie over de toekomst!

Wat was jouw ambitie om huisarts te worden, wat wil je in je vak bereiken voor de patiënt en voor jezelf? Herinner je je dromen? De invulling van je loopbaanpad als huisarts kent diverse nieuwe wegen en afslagen. Je carrière als huisarts zet je graag voort in een andere setting. Misschien wel in een andere groene en ruim opgezette woonomgeving? In een gezondheidscentrum als Gezondheidshuis Stadshagen is er de ruimte om aan die plannen en dromen te werken.

Directeur Ruurd-Jan Roorda: “Wij hebben ruimte voor in ieder geval twee nieuwe collega’s die het leuk vinden om niet alleen spreekuren te draaien, maar ook samen te kijken naar de organisatie van de zorg en hoe deze past binnen een wijk als Stadshagen.”

Het Gezondheidshuis vindt het belangrijk dat patiënten een vaste huisarts hebben, zodat jij als huisarts je patiënten kent en zij jou. Daarom werk je met patiënten op naam. Jouw persoonlijke benadering komt onder andere naar voren in respectvol en goed luisteren, toegankelijk zijn en een zorgvuldige werkwijze.

Als huisarts voer jij jouw vak in de volle breedte uit. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en continuïteit van de huisartsenzorg. Naast diagnostiek, draag je je steentje bij aan de organisatie van de praktijk en het praktijkresultaat.

Je vindt het leuk om mee te denken in andere vormen van praktijkorganisatie, zoals bijvoorbeeld een digitale praktijk. Je neemt de ruimte om jouw plannen en dromen binnen de huisartsgeneeskunde te delen en uit te werken. Kortom je houdt van je vak en je hebt visie op de huisartsenzorg van de toekomst.

Al twintig jaar verleent het Gezondheidshuis Stadshagen zorg op hoog niveau. Hierbij is het een belangrijk streven om de zorg te blijven ontwikkelen en de samenwerking te blijven professionaliseren. Regelmatig zijn er nascholingsprogramma’s om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Laat je verrassen door de kansen en mogelijkheden die je krijgt in deze huisartsenpraktijk!

Jouw nieuwe werkplek


De Zwolse wijk Stadshagen is een jonge, moderne en groene wijk. Het is onderdeel van de stad Zwolle en heeft uitzicht op de polder. Met de fiets ben je binnen twintig minuten in de mooie binnenstad en het natuurgebied van de Mastenbroekerpolder ligt als het ware om de hoek.

Apotheker Nanja de Jong: “Werken en wonen in een mooi stukje groen Nederland. In een stad die iedereen wat te bieden heeft en haar historische karakter heeft behouden. Wat wil je nog meer?”

Het Gezondheidshuis Stadshagen ligt in het hart van de wijk naast het winkelcentrum. Parkeergelegenheid is ruimschoots aanwezig.

Passie voor de zorg
Wat breng je mee?


Het Gezondheidshuis Stadshagen zoekt een huisarts die niet alleen huisarts wil zijn, maar ook mee wil denken over de toekomst van het centrum. Eigen inbreng en innovatie staan hoog in het vaandel. Jij ben een gepassioneerde en ruimdenkende huisarts, die het leuk vindt zich te bewegen in een dynamische en vooruitstrevende omgeving. Je vindt het fijn ontzorgt te worden door in loondienst te werken.

De kernwoorden laagdrempelig, persoonlijk, zorgvuldig en respectvol passen bij jou. Je werkt op deze basis met je patiënten en samen met je collega’s. Je vindt het leuk om multidisciplinair bezig te zijn, deel te nemen aan projecten en mee te denken over de toekomst en positie van de praktijk en het Gezondheidshuis in Stadshagen.

Daarnaast...

ben jij BIG-geregistreerd als huisarts en kun je een VOG overleggen;
heb jij een goed gevoel voor interne verhoudingen;
beschik jij over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
Arbeidsvoorwaarden
Vertel ons waar jouw voorkeuren of interessegebieden liggen. Binnen het comfort van een vaste aanstelling bewegen wij mee met jouw loopbaanwensen. Het betreft een functie voor minimaal drie dagen per week.

Salariëring vindt plaats conform cao-gezondheidscentra. Jouw salaris wordt bepaald aan de hand van jouw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal 7.126 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast ontvang jij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een persoonlijk budget. Hieruit kunnen scholing en andere persoonlijke functie- en beroepsgebonden uitgaven betaald worden.

Ben jij de zorgprofessional die wij zoeken?
Verdere informatie
Heb je nog vragen over werken bij Gezondheidshuis Stadshagen? Voor meer informatie over deze vacature neem je contact op met Consultant Healthcare Vanina van Lent via + 31 888 – 22 55 88. Je mag ook een bericht sturen via WhatsApp: + 31 6 – 81 08 80 62 of per mail via vanina@bkv.jobs

In 4 illustraties is kort en bondig samen gevat wat het Gezondheidshuis Stadshagen in 2020 aan heeft gewerkt, welke resultaten zijn behaald en welke plannen er zijn voor 2021

Samenwerking jpeg

 

Resultaten web jpeg

 

Cijfers jpeg

 

Plannen jpeg

 

 

Huisartsen van de Verbinding staan voor goede zorg. Samen met u werken we aan uw vitaliteit en gezondheid.

Huisartsen leveren deze zorg in samenwerking met andere zorgverleners. Wij doen dat aan de hand van de nieuwste inzichten en standaarden en laten ons daar jaarlijks op toetsen

De afgelopen 3 maanden hebben we te maken gekregen met het vertrek van enkele collega-huisartsen, waaronder dr. Gerritsen per 1 augustus 2021. Het levert een situatie op waar we niet tevreden mee zijn. Een essentieel onderdeel van onze zorg is dat onze patiënten een ‘eigen’ huisarts hebben. Op dit moment zijn dr. Knol, dr. Biewenga en dr. Witteveen de vaste huisartsen voor de Verbinding en per 1 september komt dr. Wietmarschen ons versterken. Er wordt gezocht naar 2 nieuwe huisartsen die zich aan onze praktijk verbinden om de doelstelling ‘elke patiënt een vaste huisarts’ te bereiken. Ter overbrugging wordt de huisartsenpraktijk de komende maanden anders georganiseerd. Wij werken tijdelijk met meerdere waarnemers.

Indien mogelijk zullen wij u bij uw eigen huisarts inplannen voor een doktersafspraak. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan bieden wij u een ‘afspraak’ bij een van de waarnemers. De waarnemers zijn ervaren huisartsen. Om goede zorg te kunnen verlenen hebben zij inzage in uw dossier. Zij sluiten aan bij reeds bestaand beleid of maken samen met u nieuw beleid rondom uw gezondheid. Er worden tijdelijk geen nieuwe patiënten ingeschreven bij de huisartsen.

Contact
Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar via 038-4262402

Belangrijk bericht over vaccinatie tegen het coronavirus
Vanwege de beperkte beschikbaarheid van vaccins tegen het covid-virus is er in Nederland gekozen voor een landelijk vaccinatiebeleid. Dit betekent dat uw huisarts geen invloed heeft op de levering van de vaccins en de volgorde van vaccinatie. Er wordt gestart met het vaccineren van de groepen met het hoogste risico. Deze groepen zijn bepaald door het RIVM. Als u aan de beurt bent, ontvangt u een oproep voor vaccinatie via uw huisarts of via de GGD.

Momenteel worden de huisartsenpraktijken overspoeld met telefoontjes over de volgorde van vaccineren en met persoonlijke vragen van patiënten over wanneer zij aan de beurt zijn. Uw huisarts heeft geen invloed op de volgorde van het vaccineren en kan deze vragen niet beantwoorden. Heeft u vragen over het vaccinatieproces, kijk dan op de website van de rijksoverheid.

 

Coronavaccinatie bij gebruik van bloedverdunners:

Het gebruik van de bloedverdunners niet staken.

Afhankelijk van de soort bloedverdunner zijn er instructies voor gebruik voorafgaande aan de coronavaccinatie.

Gebruikt u:

– Rivaroxaban (xarelto) of Edoxaban (Lixiana): Bij voorkeur 12 uur na inname kan de vaccinatie gegeven worden. Als dit onmogelijk is, dan zo lang mogelijk na inname van uw medicatie vaccineren; daarna goed afdrukken.

– Apixaban (Eliquis) of Dabigatran (Pradaxa): dan is vaccinatie mogelijk  4 uur na inname van deze medicatie.

– Carbasalaatcalcium(Ascal), Acetylsalicylzuur (Aspro, Apirine, Alka-Seltzer), Dipyridamol (Persantin), Clopidogrel (Grepid, Iscover, Plavix): geen belemmering in inname moment, wel graag na de vaccinatie 2 minuten goed afdrukken.

Gebruikt u medicatie van de trombosedienst zoals;

Acenocoumarol of Fenprocoumon (Marcoumar) dan geldt het volgende:

 • Als de INR stabiel is, kunt u gevaccineerd worden.
 • Bij een wisselende INR waarde kunt u gevaccineerd worden als de INR waarde onder de 3,5 is.

– Bij Heparine injectie, Nadroparine injectie, Fraxiparine injectie mag er een vaccin gegeven worden, wel na de vaccinatie 2 minuten goed afdrukken.

– Heeft u een aangeboren stollingsstoornis als: Hemofilie of Ziekte von Willebrand of een bekende trombopenie of trombopathie: dan graag overleg met de medisch specialist (internist) over opties met betrekking tot vaccinatie.

Vanaf 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in onder andere winkels, musea en theaters. Deze verplichting geldt niet als u vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunt dragen. Politie en boa’s kunnen u vragen aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor u geldt. U kunt in dat geval deze verklaring ontheffing mondkapjesplicht printen en invullen. Het is niet de bedoeling dat uw huisarts hiervoor een verklaring schrijft.

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om te blijven bewegen. Je lichaam en houding veranderen. Maar ook tijdens de bevalling en bij het herstel na de bevalling is het belangrijk fit te zijn.

We gaan actief, maar op een verantwoorde manier aan de slag tijdens de lessen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Het is een sportief uur met andere “mama’s to be” waarin ook tips en adviezen worden gedeeld en we de les gezamenlijk afsluiten met ontspanning of mindfulness oefeningen.

Locatie:
Gezondheidshuis Stadshagen
Werkerlaan 156
8043 LK Zwolle

Bij mooi weer trainen we buiten in het Twistvlietpark, achter het gebouw. Bij slecht weer trainen we in de oefenzaal van Fysiotherapie Gezondheidshuis. In kleine groepjes met verschillende oefeningen op een mat op de grond of op onze toestellen. Deze oefeningen zijn per persoon verschillend en afgestemd op je eigen niveau.

Anouk en Floor zijn beiden fysiotherapeut met kennis van het bekken en behandelen zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten.
Floor is bevoegd in het geven van yoga lessen.

Hopelijk tot snel!

Voor aanmelden of meer informatie, mail naar fysiotherapie@gezondheidshuis.nu of bel ons op 038-426 83 05. 

Floor Fit Zwanger

Vanaf maandag 31 augustus kunt u weer terecht in het Gezondheidshuis voor bloedafname door medewerkers van Isala, voor personen vanaf 8 jaar,

alleen op afspraak 

zie de website van Isala   locatie Gezondheidshuis postcode 8043 LK 

U maakt een afspraak voor bloedafname via mijnIsala en eventueel telefonisch via 038-4242377. 

Isala is aanwezig op maandag t/m donderdag van 08:00-10:30 uur. 
De wachtruimte in het Gezondheidshuis is tegenover de receptie, begane grond. 

 

 

Denkt u mogelijk met corona besmet te zijn lees dan eerst onderstaande informatie vóórdat u met de huisartspraktijk contact opneemt. Is contact nodig kom dan NIET naar de praktijk maar bel met de praktijkassistente.

Op de website 'moetiknaardedokter.nl' staat een zelftest voor patiënten. Door een aantal vragen te beantwoorden krijgt u meteen advies of u contact op moeten nemen met de huisartsenpraktijk. We volgen als huisartspraktijken Werkeren en De Verbinding de landelijke richtlijnen en afspraken vanuit het RIVM en GGD IJsselland.
Meer informatie over het coronavirus is te vinden op:
Thuisarts.nl  https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus 

Coronavirus in het kort

 • Het nieuwe coronavirus kan luchtwegklachten en mogelijk longontsteking geven.
 • Klachten zijn: koorts met daarbij hoesten of moeilijk ademhalen. 
 • Voorkom besmetting van virussen:
  • Was regelmatig uw handen.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Bel uw huisarts alléén wanneer u bovengenoemde zelftest hebt doorlopen en de informatie van thuisarts.nl of landelijk telefoonnummer RIVM heeft geraadpleegd. In veel gevallen blijkt contact met de praktijk dan niet meer nodig. Komt u uit op een advies om contact op te nemen met uw huisartspraktijk dan zijn we er vanzelfsprekend voor u. Afhankelijk van dag en tijdstip belt u dan het regulier nummer voor contact met huisartspraktijk of huisartsenpost.
 • Ga NIET naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Dan zou u andere mensen kunnen besmetten.

RECENT NIEUWS