Menu tonen

HERHAALRECEPTEN

Aanvragen voor herhaalrecepten doet u bij voorkeur online, via het beveiligde portaal MijnGezondheid.net of de bijbehorende app MedGemak. Houdt u rekening met een verwerkingstijd van ongeveer een dag. Via het door u opgegeven emailadres ontvangt u een ophaalbericht als uw bestelling voor u klaar ligt. Zo voorkomt u dat u te vroeg komt. In het algemeen geldt voor herhaalrecepten een verwerkingstijd van 1-2 werkdagen.

Online

Een herhaalrecept aanvragen via internet is veilig en eenvoudig. Via MijnGezondheid.net heeft u inzage in uw dossier en kunt u geneesmiddelen bestellen. Daarnaast kunt u via deze site een afspraak maken met uw huisarts in het Gezondheidshuis. Alle receptaanvragen worden ter goedkeuring voorgelegd aan uw huisarts. Wilt u gebruik maken van MGn, dan dient u zich eenmalig aan te melden via MijnGezondheid.net. Deze link is alleen geldig voor aanmelding bij de apotheek; voor de huisarts dient u zich apart aan te melden. De apotheek geeft na aanmelding binnen één werkdag uw dossier vrij. Vervolgens kunt u inloggen via de MGn-knop op de homepage of via  MijnGezondheid.net/inloggen  In deze beveiligde omgeving logt u in met uw DigiD. 

Via de App

Met behulp van de app MedGemak, die is gekoppeld aan MijnGezondheid.net, kunt u eenvoudig een herhaalrecept aanvragen. Ook kunt u een bijlage meesturen in de vorm van een receptbriefje, dat u kunt fotograferen met uw smartphone.

Automatische herhaalservice

Gebruikt u langdurig dezelfde geneesmiddelen, spreek dan met uw apotheker af dat ze telkens vanaf een vooraf afgesproken dag klaar liggen.

Telefonisch

Voor het herhalen van niet-chronische medicatie kunt u bellen met de receptenlijn op de locatie van uw huisarts.

GENEESMIDDELEN OPHALEN

Indien uw emailadres bij ons bekend is, ontvangt u bericht als de door u aangevraagde medicatie in de apotheek is verwerkt en voor u klaar staat. Met de ophaalcode die in dit bericht wordt meegestuurd, kunnen wij u snel helpen. Schrijft uw huisarts tijdens het spreekuur een recept voor, dan verstuurt hij dat direct door naar de apotheek. Bij geneesmiddelen op voorraad werkt de apotheek volgens het principe ‘klaar terwijl u wacht’.

24-uurs-kluisjes voor herhaalrecepten

Wilt u niet wachten tot uw geneesmiddelen zijn klaargemaakt of kunt u ze niet tijdens openingstijden afhalen, dan zijn de 24-uurs-kluisjes een uitkomst. Wij gebruiken uw emailadres voor het doorgeven van een toegangscode, waarmee u de deur van de hal en vervolgens de kluisdeur kunt openen.

Bezorgservice

Bent u niet in staat om naar de apotheek te komen, dan bezorgen wij geneesmiddelen gratis thuis. Wij bezorgen iedere werkdag tussen 12.00 en 20.00 uur.