Menu tonen

medical taping

Wat is medical taping?

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren in hun functie te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken.

Voor wie?

Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (zoals KANS, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding (het verminderen van uitstralende pijn), bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden. Medical taping is daarmee een prima behandelmethode die aanvullend is op de bestaande behandelmethodieken. De afgelopen jaren hebben we ook regelmatig hooikoortspatiënten behandeld met medical taping, hierdoor ervaren zij vermindering van de klachten.

Binnen onze praktijk wordt het tapen regelmatig toegepast, al onze therapeuten zijn hier in geschoold.

 

Wat vindt u?

Bij de introductie van onze nieuwe website hebben wij er voor gekozen om “u” te gebruiken als aanspreektitel. Bij een evaluatie hebben we ons afgevraagd wat u prettiger vindt; “u” of “jij”. Daar hebben we nu iets op gevonden.

U kunt nog de hele maand april en tot 1 mei uw stem uitbrengen via deze online peiling. Graag nodigen we alle bezoekers van de website hiervoor uit. In mei plaatsen we de uitkomst op de website.

Hoe wilt u via de website worden aangesproken?