Menu tonen

U kunt op praktijk De Verbinding terecht voor een vasectomie (sterilisatie van de man). Deze ingreep wordt gedaan door Edward Knol - huisarts, met ondersteuning van een assistente.

Wat is een vasectomie?

Een vasectomie is een operatieve ingreep waarbij de zaadleiders worden onderbroken en dicht gebrand. Deze ingreep kan worden gedaan in het ziekenhuis (door chirurg of uroloog) of door een hierin gespecialiseerd huisarts. De ingreep is in principe onomkeerbaar. Een vasectomie is dan ook alleen een goede keuze, als u zeker weet dat u geen kinderen (meer) wilt. Een sterilisatie heeft geen invloed op uw seksleven. Meer informatie kunt u lezen op thuisarts.nl

Hoe gaat ’t in z’n werk?

Onder plaatselijke verdoving maakt de dokter een kleine opening (soms twee) in de balzak. Van beide zaadleiders wordt vervolgens een stukje verwijderd en de uiteinden worden dicht gebrand/afgebonden. De huid van de balzak wordt evt gesloten met een oplosbare hechting, maar vaak is dat niet nodig omdat met de (meest gebruikte) “Non Scalpel Techniek” er een kleine ‘natuurlijke’ opening wordt gemaakt die heel snel spontaan sluit. De ingreep duurt meestal 30-40 minuten.

Kosten en verrekening

We hanteren voor de vasectomie een tarief dat vergelijkbaar is met het bedrag dat u betaalt in het ziekenhuis (op dit moment € 350,--). Hiervoor vragen we u een eenmalig machtiging te ondertekenen voor incasso van dit bedrag van uw rekening. Sommige verzekeraars vergoeden deze ingreep in de aanvullende polis. U krijgt daarom van ons een factuur waarmee u zelf evt. (een deel van) deze kosten kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

Voor wie?

Deze mogelijkheid bieden we aan voor mannen met een sterilisatiewens die als patiënt zijn ingeschreven bij één van de praktijken huisartsen De Verbinding of huisartsen Werkeren, Gezondheidshuis. Indien u dit overweegt, maakt u eerst een afspraak met uw eigen huisarts om de ingreep te bespreken. U krijgt dan een uitgebreid informatieformulier mee. Hierna kunt u een afspraak plannen voor de ingreep via de praktijkassistentes van De Verbinding. Dit formulier neemt u ingevuld en ondertekend mee naar uw afspraak voor de vasectomie.

RECENT NIEUWS