Menu tonen

Wanneer u besluit een reis te maken naar het buitenland, is het verstandig om deskundig gezondheidsadvies in te winnen, Daarmee verkleint u de kans om tijdens of na uw vakantie ziek te worden.

Bij huisartsenpraktijk Werkeren wordt tot nader overleg geen reisadvies gedaan.
Dit gaat in de toekomst wel weer gebeuren.

Hoe gaat u te werk

U meldt zich bij de receptie/balie, huisartsenbalie of de apotheek en ontvangt daar een intakeformulier. Het formulier kunt u ook downloaden vanaf deze site. Dit formulier bevat vragen over uw medische geschiedenis, doorgemaakte ziektes, allergieën en uw vaccinatiestatus. Verder wordt er gevraagd naar uw reisbestemming, duur van de reis en verblijfsomstandigheden.

Wanneer u dit formulier, ingevuld en ondertekend, heeft ingeleverd bij de huisartsenbalie, zal een gespecialiseerde assistente voor u uitzoeken welke vaccinaties en tabletten u nodig heeft voor uw reisbestemming.

Zij doet dit uiteraard in overleg met de speciaal daarvoor opgeleide huisarts die de recepten voor de benodigde middelen uitschrijft. U wordt gebeld om een afspraak te maken met de doktersassistente voor het geven van de vaccinaties. Zij zorgt ook voor het vaccinatieboekje.

Wanneer?

Indien mogelijk ruim (minimaal 8 weken) voor u op reis gaat. Sommige vaccinaties moeten meerdere keren worden gegeven met een voorgeschreven tussentijd voordat ze effectief zijn. Maar ook bij last-minute boekingen zullen we ons uiterste best doen u voorbereid op reis te laten gaan.

 

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn € 56,80. Dit is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Het uitzoeken van de juiste vaccinaties
  • Consult bij de hiervoor opgeleide doktersassistente
  • Voorlichting en advies
  • Vaccinatieboekje

In het Gezondheidshuis betaalt u voor kinderen t/m 16 jaar het halve tarief: € 28,40. Bij de apotheek betaalt u apart voor de vaccins, eventuele malariatabletten en zelfzorgmiddelen.

Vraag bij uw verzekeraar in hoeverre vaccinaties vergoed worden. Onze rekening kunt u mogelijk bij uw verzekeraar declareren.

Tot slot

Er worden door onze medewerkers regelmatig cursussen gevolgd om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van reizigersadvisering. De verschillende disciplines in het Gezondheidshuis werken nauw samen om de bewoners van Stadshagen te voorzien van een reizigersadvies op maat.

Wij wensen u alvast een prettige en veilige reis toe!

Downloads:

pdf icon  reizigers intake formulier
pdf icon  Reizigers informatie uitgebreid

RECENT NIEUWS