Menu tonen

Er zijn drie manieren om een herhaalrecept aan te vragen.

Let u op: Recepten die op werkdagen voor 11.00 uur zijn besteld, kunt u de volgende werkdag na 15.00 uur ophalen in Apotheek Gezondheidshuis.
Herhaalrecepten aanvragen kan op verschillende manieren. Wilt u bericht ontvangen dat uw geneesmiddelen klaar liggen,geef dan uw e-mailadres aan ons door. U ontvangt een ophaalcode. In het algemeen geldt voor herhaalrecepten een verwerkingstijd van 1 tot 2 werkdagen.

1. Online via MijnGezondheid.net (MGn)

MGn is een gezamenlijk internetportaal van huisarts en apotheek, waarmee u via een beveiligde verbinding inzage heeft in delen van uw medisch dossier en medicatiedossier. Met het apotheek-gedeelte kunt u medicatie aanvragen en een vraag stellen aan een apotheker (e-consult). Met het huisarts-gedeelte kunt u een afspraak met uw huisarts inplannen, labuitslagen bekijken en uw vragen stellen (e-consult). U kunt de mogelijkheden van MijnGezondheid.net ook bekijken via demomijngezondheid.net

Als u gebruik wilt maken van deze service kunt u zich eenmalig aanmelden via deze link.

U kunt vervolgens inloggen via www.mijngezondheid.net met behulp van uw Digid met sms-functie.

2. Via de herhaal receptenlijn: telefoonnummer (038) 426 24 01

Spreekt u daarbij de volgende gegevens duidelijk in:

  • uw geboortedatum, naam en adres
  • de naam van het medicijn, de sterkte en hoeveelheid
  • de naam van uw apotheek
  • of het medicijn bezorgd moet worden

3. Via de doktersassistente

Wanneer u een recept wilt aanvragen dat u langere tijd niet hebt gebruikt, vragen hebt of veranderingen heeft in het gebruik van de medicijnen, kunt u telefonisch (038-426 24 02) via de praktijkassistente een recept aanvragen. Deze dient u bij voorkeur ’s morgen vóór 10 uur aan te vragen.

Wat vindt u?

Bij de introductie van onze nieuwe website hebben wij er voor gekozen om “u” te gebruiken als aanspreektitel. Bij een evaluatie hebben we ons afgevraagd wat u prettiger vindt; “u” of “jij”. Daar hebben we nu iets op gevonden.

U kunt nog de hele maand april en tot 1 mei uw stem uitbrengen via deze online peiling. Graag nodigen we alle bezoekers van de website hiervoor uit. In mei plaatsen we de uitkomst op de website.

Hoe wilt u via de website worden aangesproken?