Menu tonen

Er zijn drie manieren om een herhaalrecept aan te vragen.

Herhaalrecepten aanvragen kan op verschillende manieren. Wilt u bericht ontvangen dat uw geneesmiddelen klaar liggen, geef dan uw e-mailadres aan ons door. U ontvangt een ophaalcode. In het algemeen geldt voor herhaalrecepten een verwerkingstijd van 1 tot 2 werkdagen.

1. Online via MijnGezondheid.net (MGn)

MGn is een gezamenlijk internetportaal van huisarts en apotheek, waarmee u via een beveiligde verbinding inzage heeft in delen van uw medisch dossier en medicatiedossier. Met het apotheek-gedeelte kunt u medicatie aanvragen en een vraag stellen aan een apotheker (e-consult). Met het huisarts-gedeelte kunt u een afspraak met uw huisarts inplannen, labuitslagen bekijken en uw vragen stellen (e-consult). U kunt de mogelijkheden van MijnGezondheid.net ook bekijken via het You Tube filmpje op Mijngezondheid.net

Als u gebruik wilt maken van deze service kunt u zich eenmalig aanmelden via deze link.

U kunt vervolgens inloggen via Mijngezondheid.net met behulp van uw Digid met sms-functie.

2. Via de herhaal receptenlijn: telefoonnummer (038) 426 24 01

Spreekt u daarbij de volgende gegevens duidelijk in:

  • uw geboortedatum, naam en adres
  • de naam van het medicijn, de sterkte en hoeveelheid
  • de naam van uw apotheek
  • of het medicijn bezorgd moet worden

3. Via de doktersassistente

Wanneer u een recept wilt aanvragen dat u langere tijd niet hebt gebruikt, vragen hebt of veranderingen heeft in het gebruik van de medicijnen, kunt u telefonisch (038-426 24 02) via de praktijkassistente een recept aanvragen. Deze dient u bij voorkeur ’s morgen vóór 10 uur aan te vragen.