Menu tonen

sportfysiotherapie nieuw

Wat is sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. Omdat de therapeut weet welke invloed de verschillende sporten hebben op het lichaam, kent hij het ontstaan en voorkomen van blessures. Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. Daarnaast begeleidt hij mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet u van advies op maat én hij begrijpt waarom sport belangrijk is voor u.

Voor wie?

De (sport)fysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten maar meestal aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belast mogen worden. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen.
In de fysiotherapiepraktijk van het Gezondheidshuis hebben onze therapeuten uitstekende kennis van sportgerelateerde klachten als gevolg van onder andere hardlopen, (zaal)voetbal, tennis, korfbal, skiën en volleybal. Wij beschikken over een grote oefenzaal en de benodigde materialen voor een goede behandeling van uw blessure, zodat u zo snel mogelijk weer kunt sporten.

Met onze gerichte behandeling en adviezen kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De therapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.